Lietuvieti pārsteidz amizants atgadījums - auto piekabe saņem sodu par ātruma pārkāpšanu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: tv3.lt

Kāds Lietuvas pilsētas Prienu iedzīvotājs bija ļoti pārsteigts par soda saņemšanu no policijas. Pavisam normāli šķistu, ka sods piespriests par ātruma pārsniegšanu, taču tas piemērots nevis automašīnai, bet gan piekabei, vēsta "tv3.lt".

Prienu iedzīvotājs Andrjus saņēma sodu, kurā norādīts, ka viņa piekabe esot pārkāpusi ātrumu Klaipēdā. Tas ir aptuveni 250 kilometru attālumā no Andrjus mājām.

"Ir svētdienas vakars, es sēžu ar ģimeni un skatos televizoru. Pēkšņi man telefonā atnāk ziņa, administratīvā pārkāpuma protokols. Tajā minēta vieta un naudas sods. Skatos tālāk un brīnos - numurzīme ir manai piekabei! Taču es ar to neesmu braucis kopš septembra," stāsta vīrietis.

Andrjus nobijās, ka viņa piekabe ir nozagta, tāpēc metās uz garāžu pārbaudīt. Tā atradās tieši tajā vietā, kurš viņš to bija atstājis.

"Skaidrs ir viens - piekabe viena pati nedevās ceļā. Vēl vairāk tāpēc, ka Klaipēda ir ļoti tālu no manām mājām," skaidro vīrietis.

Viņš uzreiz iedomājies, ka tie varētu būt krāpnieki, taču atklājies, ka tas ir īsts policijas protokols. Tajā norādīts, ka piekabe vietā, kur atļautais ātrums ir 50 km/h, traukusies ar 67 km/h lielu ātrumu. Par to Andrjum piespriests sešu eiro sods.

Andrjus vērsās policijā, lai noskaidrotu, kas par lietu. Nākamajā dienā policija sodu atcēlusi, jo tā bijusi sistēmas kļūda.

Klaipēdas policisti norādīja, ka šādas kļūdas mēdz gadīties. Viens no iemesliem, kāpēc tā notiek, ir nepareiza numurzīmes reģistrācija. Piemēram, ja skrūve tiek ieskrūvēta ciparā 3, radars to var nolasīt kā ciparu 8. Tiesa, problēma jau tiek risināta un šādu situāciju paliek arvien mazāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu