Lietuvas diplomāts: ES devītajā Krievijas sankciju paketē būs Polijas un Baltijas valstu ierosinājumi

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Eiropas Savienības (ES) devītajā sankciju Krievijai paketē būs iekļauti vairāki Polijas un Baltijas valstu priekšlikumi, trešdien paziņoja Lietuvas vēstnieks ES Arnolds Pranckevičs.

"Ievērojams skaits ideju, kas būs devītajā paketē, ir no Polijas-Baltijas valstu neoficiālā dokumenta, mūsu ierosinājumi, un būtisks skaits mūsu ideju būs tur atspoguļots," diplomāts sacīja Lietuvas sabiedriskajai radiostacijai.

ES dalībvalstu vēstnieki par sankciju paketi runās trešdien.

Gaidāms, ka jaunajā sankciju paketē būs pasākumi tehnoloģiju un finanšu sektorā, kā arī cīņai pret dezinformāciju un "vismaz daži simti" jaunu privāto un juridisko personu, kas ir atbildīgas par kara noziegumiem Ukrainā, informēja Pranckevičs.

"Uzskatām, ka joprojām ir daudz iesaistīto, jo īpaši no militārajām struktūrām un militārās rūpniecības, politiskās elites, propagandistiem, tiesībsargājošām institūcijām, oligarhiem un viņu ģimenes locekļiem, kuri pagaidām nav iekļauti sankciju sarakstos," viņš klāstīja.

Lietuvas vēstnieks ES arī sagaida, ka devītajā sankciju paketē būs iekļauti vēl citi Krievijas televīzijas kanāli un bankas.

"Tāpat varētu būt vairāki jauni eksporta ierobežojumi, ekonomiski pasākumi, sankcijas sektoriem un paplašināts tehnoloģiju saraksts," uzskaitīja diplomāts.

Vienlaikus viņš pieļāva, ka sankcijas nebūs tik stingras, kā vēlējusies Lietuva, kas atbalsta stingru sankciju politiku.

"Mēs piederam tā sauktajai sankciju vanagu grupai, kā mūs nodēvējuši Briseles mediji, jo mēs kopā ar Poliju atbalstam visstingrākās sankcijas," paskaidroja Pranckevičs.

"Skaidrs, ka 27 valstu vidējais vērtējums būs maigāks nekā mēs gaidām, tādēļ nav iespējama sankciju pakete, kas Lietuvu apmierinātu pilnībā," viņš teica.

ES jau ir pieņēmusi astoņas sankciju paketes, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu