"Par vienu Grinču esmu pilnīgi drošs!" Iedzīvotāji saskata mobinga iezīmes Ogres mēra Helmaņa izteikumos par iepirkumu speciālisti (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ogres mērs Egils Helmanis
Ogres mērs Egils Helmanis Foto: Paula Čurkste/LETA

Ogres mēra Egila Helmaņa (NA) publiskajā kritikā par "nekvalitatīvām eglītēm" iedzīvotāji saskata mobinga pazīmes par iepirkumu speciālisti, liecina ieraksti sociālajā tīklā "Facebook".

Helmanis ierakstā pārmet pašvaldības iepirkumu speciālistei Žanetei Avotiņai, kura iepirkuma tehnisko specifikāciju un nosacījumus sagatavojusi tā, ka novada Ziemassvētku egles var iepirkt tikai un vienīgi no SIA "Rožlejas 44". Mērs publicējis vienas uzņēmuma piegādātās nestandarta formas egles fotogrāfiju.

Helmanis "Facebook" ierakstā sūrojas, ka Avotiņu par šādiem un līdzīgiem izgājieniem no darba pašvaldībā atbrīvot liedzot likums, savukārt nosaukt iemeslu kādēļ, liedzot cits likums.

Līdztekus mēra neapmierinātībai ar iepirkuma speciālistes darba rezultātu viņš kritizē arī Avotiņas vīra kritiskos izteikumus sociālajās vietnēs "par to, kas un kā Ogres novadā būtu darāms. Jo viņš, tāpat kā Avotiņas kundze visu zina vislabāk, tikai … izdarīt nekādi nesanāk. Tā, ka nemaz!"

Sava ieraksta noslēgumā gan Helmanis piebilst, "ka par spīti bļāvējiem, draņķīgiem iepirkumu speciālistiem un negodprātīgiem uzņēmējiem problēma tiks atrisināta, kārtība un Ziemassvētki Ogres novadā būs!"

Tikmēr vairāki iedzīvotāji komentāros mēra ierakstu vērtē kā atriebību un mobingu pret darbinieci. "Ļoti ceru, ka tiks iesniegta prasība tiesā," pauž Artūrs Ozols.

Kā aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Nikolajs Sapožņikovs, SIA "Rožlejas 44" piedāvāja nodrošināt 83 pašvaldības iestādes ar eglītēm par vislētāko cenu, kā to paredzēja iepirkums. Līgums ar "Rožlejām 44" noslēgts par 3630 eiro, un tajā ir ietverts nosacījums, ka uzņēmums nomaina nekvalitatīvu preci pret kvalitatīvu. Pašvaldības speciālists skaidro, ka šajā situācijā Mūzikas skolas darbinieks, pieņemot piegādāto eglīti, sākotnēji nenovērtēja tās formu. "Eglīti uzņēmums jau ir nomainījis. Pašvaldībā nav informācijas, ka citām iestādēm uzņēmums būtu piegādājis nestandarta egles," piebilst Sapožņikovs.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Rožlejas 44" apgrozījums pērn bija 288 510 eiro, peļņa - 23 091 eiro. 2007.gadā dibinātais uzņēmums pieder Aināram Bulam.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu