Pabeigts Latvijas-Lietuvas gāzes starpsavienojuma jaudas uzlabošanas projekts Lietuvā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Gāzesvads. Ilustratīvs foto
Gāzesvads. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Lietuvas Pasvales rajonā trešdien oficiāli pabeigti darbi, kuru rezultātā Lietuvas-Latvijas gāzesvada jaudu var palielināt par 30%, informēja Lietuvas gāzes pārvades sistēmu operators "Amber Grid".

"Amber Grid" norādīja, ka projekts pabeigts gadu ātrāk nekā sākotnēji plānots, un pa gāzesvadu tagad var transportēt 90 gigavatstundas (GWh) dienā, kas ir par 30% vairāk nekā līdz šim.

Palielinātā gāzes plūsma uz Latviju nekavējoties ir piesaistījusi gāzes tirgus dalībnieku interesi. Papildu starp Lietuvu un Latviju radītā gāzes pārvades jauda jau tiek izmantota gandrīz pilnībā, informēja Lietuvas kompānija.

Projektu Lietuvā īstenoja kompānijas "MT Group" un "Alvora".

Īstenojot vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") un "Amber Gid" projektu "Latvijas-Lietuvas starpsavienojuma jaudas uzlabošana" (ELLI), "Amber Grid" ir paplašinājis Ķemeņu gāzes mērīšanas staciju Pasvales rajonā un palielinājusi tās jaudu, kā arī rekonstruējusi Panevežas gāzes kompresoru stacijas gāzesvadus, nodrošinot, ka no Klaipēdas sašķidrinātās dabasgāzes termināļa uz Latviju var transportēt vairāk gāzes.

Pārējie ELLI projekta darbi Latvijā tiks pabeigti nākamgad. Pabeidzot darbus Latvijā, gandrīz dubultota tiks Latvijas un Lietuvas gāzes starpsavienojuma jauda abos virzienos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu