2014. gadā Anete Jēkabsone-Žogota kļuva par Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioni, spēlējot Fīniksas "Mercury" komandā kopā ar amerikānieti Britniju Graineri, kura pēc vairāku mēnešu turēšanas gūstā beidzot ir atbrīvota, vienojoties ASV un Krievijas varasiestādēm. TVNET sazinājās ar vienu no Latvijas vēsturē labākajām basketbolistēm, kura pastāstīja par savulaik iepazīto Graineri, kā arī dalījās ar ilggadējo pieredzi Krievijas sieviešu basketbola klubos.

Grainere šogad 17. februārī Maskavas lidostā tika aizturēta saistībā ar apsūdzībām par Krievijā nelegālo elektronisko cigarešu kārtridžu ar marihuānas eļļu pārvadāšanu savā bagāžā.

ASV basketbola zvaigznei piesprieda deviņu gadu cietumsodu un viena miljona rubļu (apmēram 16 300 eiro) naudas sodu. Oktobra nogalē Krievijas tiesa noraidīja basketbolistes apelāciju.

Tomēr pēc ASV un Krievijas varasiestāžu vienošanās, Grainere ceturtdien, 8. decembrī, tika atbrīvota apmaiņā pret ieroču tirgotāju Viktoru Butu, kurš 12 gadus pavadīja ieslodzījumā Amerikā.

"Protams, es biju šokā. Ļoti pārdzīvoju. Nevaru pat iedomāties, kā ir no civilizācijas nonākt Krievijas cietumā, kādos apstākļos viņai bija jāpavada vairāki mēneši," pirmās sajūtas par Graineres aizturēšanu raksturoja Jēkabsone-Žogota.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp