Policists: Kara ietekmē cilvēki par smieklīgi mazu naudu var pastrādāt noziegumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policijas Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Pēteris Bauska piedalās preses konferencē, kurā informē par aktuālāko maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības krimināllietā.
Valsts policijas Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Pēteris Bauska piedalās preses konferencē, kurā informē par aktuālāko maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības krimināllietā. Foto: Lita Millere/LETA

Kara Ukrainā ietekmē var izveidoties situācija, ka cilvēki par smieklīgi mazu samaksu būs gatavi izpildīt vardarbīgus noziegumus, ceturtdien žurnālistiem pieļāva Latvijas Valsts policijas Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Pēteris Bauska.

Komentējot pasūtījuma slepkavību gadījumos prasītās samaksas apmērus, Bauska norādīja, ka pēc kara Ukrainā varētu veidoties ļoti lieli drošības riski saistībā ar cilvēkiem, kuriem nospriest sprūda mēlīti vai aktivizēt detonatoru "ir tas pats, kas aizsmēķēt cigareti".

Šādi cilvēki to būs gatavi izdarīt par ļoti smieklīgu samaksu, norādīja Bauska.

Jau ziņots, ka prokuratūra un Valsts policija ceturtdien žurnālistiem paziņoja par apsūdzību celšanu maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā. Atlīdzības apmērs par Bunkus slepkavību bija 300 000 eiro.

Bauska gan vērsa uzmanību, ka šāda veida lietās nav nerakstītas takses, jo viss atkarīgs no pasūtītāju un izpildītāju vēlmēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu