ASV gatavo 275 miljonu dolāru palīdzības paketi Ukrainas pretgaisa aizsardzības stiprināšanai (1)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēma HIMARS.
Augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēma HIMARS. Foto: Mike Mareen/Shutterstock

ASV gatavojas Kijivai piešķirt jaunu militārās palīdzības paketi 275 miljonu dolāru apmērā, kas ļaus sekmīgāk apkarot krievu lidrobotus un stiprinās Ukrainas pretgaisa aizsardzību, liecina dokumenti, kas ceturtdien nonākuši aģentūras "Reuters" rīcībā.

Par kārtējās militārās palīdzības paketi Ukrainai ASV varētu paziņot jau piektdien, taču pagaidām sīkākas ziņas par tajā iekļauto bruņojumu nav pieejamas.

Sagaidāms, ka līdztekus lidrobotu apkarošanas līdzekļiem un zenītartilērijas iekārtām Pentagons gatavojas Ukrainai nodot munīciju, kas nepieciešama augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēmām HIMARS un 155 milimetru haubicēm, apvidus automobiļus "Humvee" un strāvas ģeneratorus.

Nacionālās drošības padomes pārstāvis atteicās komentēt jauno militārās palīdzības paketi, jo tās saturs un apjoms vēl varot mainīties, kamēr to nav parakstījis prezidents Džo Baidens.

Kopš 24.februāra, kad Krievija sāka atkārtoto iebrukumu Ukrainā, ASV Kijivai jau sniegusi militāro palīdzību 19,1 miljarda dolāru apmērā.

Kā ziņots, ASV Pārstāvju palātas ceturtdien apstiprinātais militārais budžets paredz nākamgad Ukrainai militārajā palīdzībā atvēlēt vismaz 800 miljonus dolāru.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu