Topošais enerģētikas ministrs Čudars aizvien nezina, kur būs viņa darba vieta (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
14. Saeimas deputāts Raimonds Čudars zvērestu jeb svinīgo solījumu apliecina ar savu parakstu 14. Saeimas pirmās sēdes laikā.
14. Saeimas deputāts Raimonds Čudars zvērestu jeb svinīgo solījumu apliecina ar savu parakstu 14. Saeimas pirmās sēdes laikā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Nedēļu pirms Saeimas balsojuma par Krišjāņa Kariņa (JV) otrās valdības apstiprināšanu tās klimata un enerģētikas ministra amata kandidātam Raimondam Čudaram (JV) aizvien nav skaidrs, kurās telpās varētu būt viņa jaunā darba vieta.

Intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" Čudars sacīja, ka jaunveidojamās ministrijas atrašanās vieta ir tehnisks jautājums. Tomēr politiķis pieļauj, ka tā varētu tikt izvietota vienā no pašreizējo ministriju ēkām.

Jautāts, vai jaunajai ministrijai vajadzēs arī jaunus darbiniekus, Čudars atbildēja, ka pašreizējais reorganizējamo ministriju - Ekonomikas ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas - ierēdniecības cilvēkresurss klimata pārmaiņu un enerģētikas jomā ir pietiekams.

Viņš uzsvēra, ka ar jaunās ministrijas izveidi kavēties nedrīkst, tai jāsāk darbs iespējami drīzāk.

Uz jautājumu, vai nedomā, ka jaunajai ministrijai vajadzētu uzņemties atbildību ne tikai par enerģētiku un klimatu, bet arī par vidi, Čudars atbildēja, ka šīs jomas patiešām ir ļoti saistītas, un sākotnējā piedāvājumā valdības veidošanas gaitā tas tā arī bija paredzēts, tomēr šāda pieeja koalīcijā netika atbalstīta. "Es uzskatu, ka šī pārvaldība varētu tikt nodrošināta kopā," atzina Čudars, ļaujot noprast, ka laika gaitā šādas pārmaiņas ir iespējamas.

Runājot par nozares prioritātēm, politiķis uzsvēra, ka Latvijai tuvākajā nākotnē ir jākļūst par vienu no lielākajām zaļās enerģētikas eksportētājvalstīm. Vienlaikus viņš atzina, ka bāzes slodzes tiek un tuvāko gadu laikā arī tiks nodrošinātas ar dabasgāzi. Lai to izmainītu, jāpaiet nevis gadiem, bet desmitgadēm, skaidroja ministra amata kandidāts.

Viņš arī uzsvēra nepieciešamību turpināt privātmāju aktīvāku aprīkošanu ar saules paneļiem un attīstīt vēja parkus.

Kā ziņots, Saeima pagājušajā nedēļā atbalstīja galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ministru kabineta iekārtas likumā, izveidojot jaunu - klimata un enerģētikas ministra - amatu. Paredzēts, ka šīs ministrijas vadīšana tiks uzticēta premjera partijai - "Jaunajai vienotībai", un ministra portfeli saņems bijušais Salaspils novada domes priekšsēdētājs, 14.Saeimā ievēlētais Čudars.

Saeima par Kariņa otrās valdības apstiprināšanu varētu balsot nākamnedēļ.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu