Izvarošana, spīdzināšana, apspiešana: Lielbritānija nosaka sankcijas Krievijas un Irānas amatpersonām

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: MONICAH MWANGI/REUTERS/Scanpix

Lielbritānija piektdien paziņojusi, ka nosaka sankcijas 30 cilvēkiem vairākās pasaules valstīs, tajā skaitā Krievijas un Irānas amatpersonām, kas vainojama spīdzināšanā, seksuālā vardarbībā un ielu protestu apspiešanā.

"Šodien mēs ar savām sankcijām ejam vēl tālāk, lai atmaskotu tos, kas ir aiz mūsu visnozīmīgāko pamattiesību pārkāpumiem," paziņojumā norādīja ārlietu ministrs Džeimss Kleverlijs.

Sankcijas noteiktas Krievijas armijas 90.tanku divīzijas, kas piedalās karā pret Ukrainu, komandierim pulkvedim Ramilam Ibatullinam.

Šīs divīzijas karavīri apsūdzēti daudzos noziegumos, bet Ukrainā šīs vienības vecākais leitnants notiesāts par seksuālu vardarbību.

Sankcijas noteiktas arī desmit Irānas amatpersonām, kas ir saistītas ar cietumu sistēmu. To vidū ir seši cilvēki, kas ir saistīti ar revolucionārajām tiesām. Tās ir atbildīgas par protestētāju tiesāšanu, arī nāvessoda piespriešanu.

Lielbritānijas valdība noteikusi sankcijas Teherānas Evinas cietuma bijušajiem direktoriem Ali Čeharmahali un Golamrezam Zijaji. Šis cietums iemantojis baisu reputāciju ar nežēlīgu izturēšanos pret irāņu un ārvalstu ieslodzītajiem.

Kā norādīja Ārlietu ministrija, septiņi sankciju režīmi noteikti 11 valstīm, un tas ir lielākais skaits, kas jelkad noteikts vienas sankciju paketes ietvaros.

Lielbritānija sankcijas noteikusi arī Mjanmas armijai, kas ir pastrādājusi slaktiņus, vainojama spīdzināšanā un izvarošanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu