Noskaidrots, kas izraisīja jumta paneļa iegruvumu Bolderājas dzīvojamā nama bēniņos (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ugunsdzēsēji glābēji. Ilustratīvs attēls.
Ugunsdzēsēji glābēji. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Bolderājā, Stūrmaņu ielā dzīvojamās mājas bojājumus izraisījuši nekvalitatīvi būvdarbi, konstatēts ēkas tehniskās apsekošanas atzinumā.

Kā ziņots, novembra beigās no dzīvojamās mājas Bolderājā, Stūrmaņu ielā 3 atdalījās jumta panelis, kas iegruva bēniņos.

Kā informēja SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) pārstāve Una Grenevica, piektdien saņemts Stūrmaņu ielas 3 tehniskās apsekošanas atzinums, kuru paātrinātā kārtībā izstrādāja uzņēmums SIA "Siltie Nami".

Tehniskās apsekošanas atzinumā noradīts, ka avārijas situācijā izveidojušies bojājumi rada bīstamību konkrētās ēkas daļas iedzīvotājiem un avārijas galvenais cēlonis šādai paneļa noslīdēšanai ir nekvalitatīvi veikta paneļu montāža celtniecības laikā 1978.gadā.

Atzinums iesniegts Rīgas domes Attīstības departamentā.

Cenu aptauja par projektēšanas darbu veikšanu notika paralēli atzinuma izstrādei, uzaicinot piecus uzņēmumus sniegt piedāvājumu. Tikai viens no uzņēmumiem piedāvāja projektēšanu veikt mēneša laikā.

Vairumā piedāvājumu projektēšanas periods bija noteikts divi vai vairāk mēneši. Projektēšanu veiks uzņēmums SIA "Būvdizains".

Nākamnedēļ plānots sākt projektēšanu avārijas seku likvidēšanai, kā arī tiks organizēta sapulce ar iedzīvotājiem, lai vienotos par pilnvarojuma piešķiršanu pārvaldniekam, nodrošinot radušās avārijas situācijas seku likvidēšanas tālāku virzību.

Jau ziņots iepriekš, ka 29.novembrī ēkā Stūrmaņu ielā 3 konstatēts jumta paneļa noslīdējums, kā rezultātā tika evakuēta viena no ēkas kāpņutelpām, kurā ir 15 dzīvokļi.

Kā ziņots, RNP 2021.gadā strādājis ar 4,1 miljona eiro peļņu. Uzņēmuma apgrozījums palielinājies par nepilniem 10%, salīdzinot ar 2020.gadu, un bija 61,149 miljoni eiro.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu