NATO vadītājs: Karš Ukrainā var izvērsties par lielu karu starp NATO un Krieviju (70)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs. Foto: Edijs Pālens/LETA

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs piektdien publicētā intervijā pauda bažas, ka karadarbība Ukrainā var kļūt nekontrolējama un kļūt par karu starp Krieviju un NATO.

«Ja lietas attīstīsies aplamā veidā, tas var attīstīties briesmīgi aplamā veidā,» Stoltenbergs sacīja intervijā Norvēģijas raidsabiedrībai NRK.

«Ir šausmīgs karš Ukrainā. Tas ir arī karš, kas var kļūt par pilntiesīgu karu, kas izvērstos par lielu karu starp NATO un Krieviju. Mēs katru dienu strādājam, lai to novērstu,» teica NATO vadītājs.

Stoltenbergs intervijā sacīja, ka «nav šaubu par to, ka pilntiesīgs karš ir iespējams». Viņš piebilda, ka ir svarīgi novērst konfliktu, «kas ietver vairāk valstu Eiropā un kļūst par pilntiesīgu karu Eiropā».

Kremlis ir vairākkārt apsūdzējis NATO valstis, ka tās kļuvušas par šī konflikta pusi, piegādājot Ukrainai ieročus, apmācot tās karavīrus un piegādājot militārās izlūkošanas datus uzbrukumiem Krievijas spēkiem.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien videokonferencē ar vairāku postpadomju valstu aizsardzības un drošības spēku vadītājiem vēlreiz apsūdzēja Rietumvalstis, ka tās izmantojot Ukrainu kā instrumentu pret Krieviju.

«Daudzus gadus Rietumi nekaunīgi ekspluatēja un izsūca tās resursus, veicināja genocīdu un teroru Donbasā un praktiski pārvērta valsti par koloniju. Tagad tie ciniski izmanto ukraiņu tautu kā lielgabalu gaļu, kā tarānu pret Krieviju, turpinot apgādāt Ukrainu ar ieročiem un munīciju, sūtot algotņus un virzot to uz pašnāvnieciska ceļa,» sacīja Putins.

Ukraiņi uzstāj, ka viņi cīnās par brīvību pret negribētu iebrucēju un agresoru.

Komentāri (70)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu