Pagājušajā diennaktī deviņi dzērājšoferi sagādājuši sev pamatīgas problēmas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dzērājšoferis. Ilustratīvs attēls
Dzērājšoferis. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Aizvadītajā diennaktī uz Latvijas ceļiem pie stūres alkohola reibumā pieķerti desmit autovadītāji, no kuriem deviņi bijuši stiprā reibumā, par ko iestājas kriminālatbildība, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Visvairāk dzērājšoferu - pieci - apturēti Vidzemes reģionā, un četriem no viņiem alkohola koncentrācija organismā pārsniedza 1,5 promiles. Vēl trīs alkohola reibumā esoši autovadītāji pieķerti Rīgas reģionā, bet pa vienam - Latgalē un Zemgalē.

No visiem deviņiem stipri iereibušajiem autovadītājiem četri sēdējuši pie stūres savam spēkratam, kas nu tiks konfiscēts, bet pieci vadījuši citai personai piederošu transportlīdzekli.

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem noformējusi kopumā 315 administratīvā pārkāpuma protokolus, tostarp 57 gadījumos apturēti ātruma pārkāpēji, bet septiņos - agresīvi braucēji.

No policijas apkopotās statistikas redzams, ka līdz ar sniegu uz ceļiem ir samazinājies ātruma pārkāpēju skaits, toties pieaudzis agresīvo braucēju skaits, kas daudzos gadījumos izpaužas kā apzinātu sānslīžu izraisīšana jeb tā sauktā driftošana uz slideniem ceļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu