Lietuva anulē pilsonību Šoigu bērnu mātes dzīvesbiedram

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE / HANDOUT

Lietuvas Iekšlietu ministrija anulējusi Lietuvas pilsonību Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu ārlaulības bērnu mātes Jeļenas Kaminskas dzīvesbiedram Ādolfam Kaminskim.

Kaminska pilsonība anulēta ar iekšlietu ministres Agnes Bilotaites rīkojumu pēc Migrācijas departamenta ierosinājuma.

Departamentā pamatoja, ka Kaminskis ir kļuvis par Krievijas pilsoni un viņam nav tiesību saglabāt dubultpilsonību.

Iekšlietu ministrija informēja, ka Migrācijas departaments veicis savu izmeklēšanu un noskaidrojis apstākļus, jo Kaminskis atteicies sazināties. To, ka Kaminskis saņēmis Krievijas pilsonību, apstiprina Krievijas Juridisko personu reģistra izziņa.

Lietuvas sabiedriskā raidorganizācija LRT iepriekš ziņoja, ka Jeļena Kaminska, agrāk Šebunova, šovasar zaudēja uzturēšanās atļauju Lietuvā. Pagājušajā nedēļā Viļņas reģionālā administratīvā tiesa atstāja spēkā Migrācijas departamenta lēmumu anulēt pagaidu uzturēšanās atļauju Kaminskai. Spriedumu iespējams pārsūdzēt Lietuvas Augstākajā administratīvajā tiesā.

Valsts drošības departaments informējis LRT, ka ir iesniedzis Migrācijas departamentam slēdzienu, ka Kaminskas atrašanās Lietuvas Republikā var radīt draudus valsts nacionālajai drošībai sakarā ar viņas saistību ar Krievijas struktūrām.

49 gadus vecā Kaminska agrāk bija stjuarte Krievijas Ārkārtējo situāciju ministrijā, kuru Šoigu vadīja 21 gadu. 2001.gadā viņiem piedzimis zēns vārdā Daņila, 2008.gadā piedzima meita Darja. Viņu attiecības ilgušas līdz 2017.gadam.

2017.gadā Šebunova saņēma uzturēšanās atļauju Lietuvā. Ne vēlāk kā 2019.gadā viņa apprecējās ar lietuviešu uzņēmēju Ādolfu Kaminsku un pieņēma viņa uzvārdu. Viņš oficiāli adoptēja Darju, kura ieguvusi Lietuvas pilsonību. Pati Kaminska joprojām ir Krievijas pilsone. Kaminskiem ir arī divi kopīgi bērni.

Šī gada augustā viņa kopā ar vīru paziņoja par aizbraukšanu no Lietuvas uz Krieviju. Viņas vīrs šopavasar saņēmis Krievijas pasi, par ko liecina Krievijas oficiālais reģistrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu