Politisko atbildību par digitālo jomu uzņemsies VARAM

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Topošās koalīcijas partneri panākuši vienošanos, ka par digitālo jomu politiski atbildīga būs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), pastāstīja viens no partiju apvienības "Jaunā vienotība" līderiem, topošais finanšu ministrs Arvils Ašeradens.

Vēl paredzēts diskusijas kopā ar Satiksmes ministriju (SM) par to, kuras ar digitālo jomu saistītās SM struktūrvienības varētu pārcelt uz VARAM.

Paredzēts saglabāt pašreizējo VARAM nosaukumu, piebilda JV politiķis.

Panākto vienošanos sarunā ar aģentūru LETA akcentēja arī AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars. Politiķis norādīja, ka pienācis laiks sakārtot digitalizācijas procesu, kas pašlaik ir sadrumstalots pa dažādām nozarēm.

Lai darbības šajā jomā apvienotu, būs jāveic liels darbs Ministru kabineta komitejās, kā arī jārēķinās ar kādu ierēdņu pretestību izmaiņām, pauda Tavars.

Kā ziņots, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam "Apvienotais saraksts" ir izvirzījis Saeimas deputāta Māra Sprindžuka (AS) kandidatūru. Savukārt par satiksmes ministru kļūs "Nacionālās apvienības" pārstāvis Jānis Vitenbergs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu