Vai ir iespējams kādam salauzt sirdi? Aptaujas rezultāti norāda, ka jā

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Sirdi var salīdzināt ar dzinēju, kas nodrošina vissvarīgāko "degvielu" organismam. Taču tieši smadzenēm ir galvenā loma, kad runa ir par to, cik daudz un kā sirdij būtu jāstrādā katrā brīdī. Tādas emocijas kā dusmas, sāpes, skumjas vai bailes liek iedarboties stresa mehānismiem, kas veicina konkrētu veselības rādītāju reakciju uz situāciju, jeb pie īpašas emociju intensitātes – arī salauzt kādam sirdi.

Foto: Publicitātes foto

Saskaņā ar Huawei veselības aptaujas datiem* vairāk nekā puse jeb 55 % cilvēku uzskata, ka viņi var burtiski salauzt kādam sirdi. Kaut gan termins “salauzta sirds” tiek parasti izmantots kā emocionāla pārdzīvojuma apzīmējums, arī medicīnā pastāv šāda diagnoze jeb Takocubo sindroms. Pamatojoties uz tādiem parametriem kā asinsspiediens vai sirds aritmija, ir iespējams jau iepriekš paredzēt, vai sirds piedzīvos salauztās sirds sindromu.

Tāpēc ir svarīgi sekot līdzi saviem veselības rādītājiem ar mūsdienīgām ierīcēm, kā jaunais Huawei Watch D, kas, pateicoties elektrokardiogrammas funkcijai un asinsspiediena mērījumiem, var identificēt agrīnas sirds un asinsvadu slimību pazīmes jebkurā vietā un laikā.

Kā būtiskākos iemeslus, kas varētu salauzt sirdi, sievietes ir norādījušas šķiršanos no mīļotā cilvēka, pēkšņa tuvinieka nāve, sliktas ziņas par tuviniekiem, strīds, publiska uzstāšanās, īpašuma zaudējums vai autoavārija. Savukārt vīrieši – dalība dabas katastrofā, pārāk liela fiziskā slodze, ķirurģiska operācija, hronisku slimību saasināšanās un šķiršanās vai nodevība no mīļotā cilvēka.

Foto: Publicitātes foto

Neatstāj veselību novārtā

Jebkāds stress var ietekmēt sirdsdarbības ātrumu, liekot tai piegādāt vairāk asiņu smadzenēm nekā miera stāvoklī. Nereti var izjust dūkoņu ausīs, piemēram, kad cilvēks ir dusmīgs, jo palielinās asins pieplūdums smadzenēm, kas attiecīgi veicina trauksmi, nemieru un dod signālu sirdij pukstēt vēl ātrāk. Tāpēc ir būtiski pievērst uzmanību saviem veselības rādītājiem un meklēt risinājumu situācijas uzlabošanai.

Foto: Publicitātes foto

Stresu var viegli mazināt dodoties pastaigā, izguļoties, veltot vairāk laika sev un tuviniekiem, kā arī uzņemot ikdienā nepieciešamās uzturvielas. Lai sekotu līdzi ikdienas slodzei un veselības rādītājiem talkā nāk Huawei Watch D. Tas veic visu jau pierasto ikdienas veselības rādītāju monitoringu un analizē iegūtos datus kombinācijā ar elektrokardiogrammas un asinsspiediena rādītājiem, tādējādi spējot reaģēt uz būtiskām izmaiņām veselības stāvoklī, kā arī signalizēt ierīces valkātājam, ka ir nepieciešams vērsties pēc ārsta palīdzības.

Citas būtiskas Huawei Watch D veselības uzraudzības funkcijas ietver skābekļa līmeni asinīs (SpO2) monitoringu, kas ir svarīgs veselības rādītājs, jo zems SpO2 līmenis var izraisīt nogurumu, atmiņas zudumu vai pat kaitēt veselībai ilgtermiņā, ādas temperatūras noteikšanu ar iebūvētu temperatūras sensoru, kas uzreiz informē valkātāju par izmaiņām ādas temperatūrā, un zinātnisko Huawei TruSleep 2.0 algoritmu, kas nosaka galvenos miega stāvokļus, tostarp dziļa un caura miega fāzes. Visi šie rādītāji var signalizēt par būtiskām izmaiņām veselības stāvoklī, kā arī paredzēt, kā izmaiņas vienos rādītājos varētu ietekmēt citus.

Foto: Publicitātes foto

Kaut gan salauzta sirds nereti tiek uztverta vieglprātīgi kā pārejošas emocijas, laikus nepievēršot uzmanību būtiskām izmaiņām veselības rādītājos, var veicināt izmaiņas sirdsdarbības kvalitātē.

*Aptauju pēc Huawei pasūtījuma veica Pollster Research Institute, izmantojot CAWI metodi. Pētījuma izlase tika izvēlēta pēc statistiski pamatotas izlases veidošanas metodes 18-65 gadus vecu cilvēku grupā 10 Eiropas valstīs. Dotajā pētījuma izlasē iekļauti 5242 cilvēki.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu