Kā cilvēka ķermeni ietekmē ilgstošs seksa trūkums?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Daudzi cilvēki, kuri nedzīvo kopā ar savu partneri vai arī atturas no jaunu mīlas sakaru veidošanas, ir ilgu laiku pavadījuši bez intīmiem sakariem. Par to, ko šādi apstākļi nodara cilvēka fiziskajai un garīgajai labsajūtai un kā to risināt, vēsta portāls "Business Insider".

Reičela Nīdla, psiholoģe un seksuālajai terapijai veltīta centra līdzdirektore no Floridas, ASV, atkārto - mīlēšanās atstāj pozitīvu iespaidu uz cilvēka fizisko un garīgo labklājību. Regulāri gultas prieki uzlabo miegu, mazina sāpes, stresu un pat atvieglo depresijas simptomus. Ņemot vērā to, ka šīs negatīvās izpausmes zināmā mērā skar ikvienu no mums, nav pārsteidzoši, ka gultas dzīve var ievērojami uzlabot ikdienas kvalitāti.

Speciāliste uzsver, ka arī cilvēkiem, kuri pašlaik nav attiecībās, nevajadzētu atteikties no seksuālas baudas, pat ja tā ir paša izraisīta.

"Orgasma laikā cilvēka ķermenī izdalās endorfīni, kas palīdz mazināt stresu un īstermiņā radīt pozitīvas sajūtas, kas uzlabo garastāvokli," stāsta Nīdla.

Intīmo sakaru trūkums var novest pie nopietnām garīgās veselības problēmām - pieskārienu trūkums spēj novājināt imūnsistēmu un radīt labvēlīgu augsni depresijai un trauksmei.

"Cilvēkiem, kuriem sekss ir nozīmīga dzīves sastāvdaļa, tā trūkums bieži vien rada negatīvu iespaidu - tas pastiprina izolācijas sajūtu, nedrošību un pazemina pašvērtējumu," teikusi Dulčineja Pitagora, Ņujorkā praktizējoša psihoterapeite un seksa terapeite.

Eksperte min, ka izolācijas radītie traucējumi var būt novērojami arī ilgtermiņā - pēc vairākiem mēnešiem, kas pavadīti bez gultas dzīves, daudziem būs grūti atsākt savas seksualitātes izpēti.

"Es lietoju frāzi "atsākt izpēti", jo domāju, ka daudzi pēc izolācijas vairs neatgriezīsies pie ierastajām seksuālajām praksēm, tā vietā vairāk uzmanības veltot tam, kādas ir viņu patiesās vēlmes," stāstījusi Pitagora.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu