Tiesa konfiscējusi visu bijušā Ukrainas prezidenta Janukoviča īpašumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Trešdien valsts labā Ukrainas Augstākā pretkorupcijas tiesa  konfiscējusi visu bijušā prezidenta Viktora Janukoviča īpašumu, informējis Ukrainas Centrs cīņai ar korupciju.

Janukovičam konfiscēta Mežihirjas rezidence, viesnīcu un restorānu komplekss Suholuhčjā, dzīvoklis Kijivā Obolonskas krastmalā, auto novietošanas vietas, 31 miljons grivnu un 84,9 tūkstoši dolāru bankas kontos, kā arī 100% daļu uzņēmumu "Tantalit" un "Dom Lesnika" statūtkapitālā.

Tiesa Janukovičam arī konfiscējusi 537 kultūras priekšmetus - grāmatas, ikonas, gleznas, antīkās mēbeles, pulksteņus, vāzes, zobenus, ieročus un 19.gadsimta lielgabalu.

"Konfiskācijas pamats ir tas, ka Janukovičs atbalstīja Krievijas Federāciju, tai pret Ukrainu īstenojot spridzināšanas un teroristisku darbību un agresijas karu. Viņš publiski vērsies pie [Ukrainas] prezidenta [Volodimira] Zelenska ar vēstulēm par kara pārtraukšanu, pieņemot agresorvalsts nosacījumus," norāda centrs.

Janukoviča aizstāvji jau paziņojuši, ka tiesas spriedumu pārsūdzēs.

Janukovičs bija Ukrainas prezidents no 2010. līdz 2014.gadam. Maidana protestu kustības kulminācijas dienās viņš aizbēga uz Krieviju. Ukrainā pret viņu ierosinātas vairākas krimināllietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu