Avots: Princis Harijs ar sievu Meganu tiks aicināti uz karaļa Čārlza kronēšanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Saseksas hercogs un hercogiene, kuri pēdējā laikā ir atsvešinājušies no britu karaliskās ģimenes un izteikuši tai dažādus pārmetumus, tiks aicināti uz prinča Harija tēva karaļa Čārlza kronēšanu, atsaucoties uz anonīmiem avotiem karaļnamā, ziņo laikraksts "The Daily Telegraph".

Vēsturiskā ceremonija Londonā plānota 6.maijā, kad Saseksas hercogu dēlam Ārčijam būs ceturtā dzimšanas diena.

Viesu saraksts Vestminsteras abatijā gaidāmajai kronēšanas ceremonijai vēl nav izveidots, bet avots karaļnamā sarunā ar "Telegraph" apliecinājis, ka "visi ģimenes locekļi būs gaidīti", arī karaļa jaunākais dēls ar savu sievu.

Bekingemas pils oficiālu komentāru nav sniegusi, tomēr avots uzsvēris, ka karalis Čārlzs "mīl abus savus dēlus".

Domājams, ka oficiālu ielūgumu Saseksas hercogi pagaidām nav saņēmuši.

Gan Bekingemas pils, gan Velsas prinča un princeses pārstāvji Kensingtonas pilī nav komentējuši prinča Harija apgalvojumus straumēšanas vietnes "Netflix" paspārnē tapušajā dokumentālajā filmā "Harry and Meghan", ka viņa brālis Viljams ir kliedzis uz viņu tikšanās laikā Sendringemas muižā 2020.gada janvārī, kad tika lemts par Saseksas hercogu turpmāko iesaisti karaliskajā ģimenē. Viņa tēvs Čārlzs esot sarunājis klajus melus, bet vecmāmiņa karaliene Elizabete II, kas septembrī devās mūžībā, esot tikai klausījusies, notikumus interpretēja Harijs.

Viņš arī apgalvoja, ka Kensingtonas pils tolaik "meloja, lai pasargātu brāli", kad izplatīja paziņojumu, lai noliegtu, ka Viljams ir terorizējis viņu, panākot aiziešanu no karaliskajiem pienākumiem. Harijs teica, ka paziņojums tika izplatīts abu princeses Diānas dēlu vārdā, tomēr viņš par to neesot ticis informēts.

Karalis Čārlzs jūtas sāpināts par Harija un Meganas pausto kritiku karaliskajai ģimenei, tomēr viņš neesot zaudējis cerību atjaunot attiecības ar dēla ģimeni, ziņoja laikraksts "Daily Express".

6.maijā ceremonijā karalis Čārlzs un viņa sieva Kamilla Vestminsteras abatijā tiks kronēti simtiem viesu klātbūtnē.

Karaļnams ir paziņojis, ka ceremonija būs balstīta "senās tradīcijās un greznībā", tomēr atspoguļos arī "monarha lomu mūsdienās un skatu nākotnē".

74 gadus vecais Čārlzs par Lielbritānijas karali kļuva šogad 8.septembrī, kad nomira 70 gadus valdījusī Elizabete II.

Princis Harijs amerikāņu aktrisi Meganu Mārklu, kuras tēvs ir baltādainais, bet mamma - afroamerikāņu, apprecēja 2018.gadā, tomēr pārim radās nesaskaņas ar pārējo karalisko ģimeni un 2020.gadā viņi atkāpās no oficiālajiem pienākumiem un pārcēlās uz dzīvi ASV. Tur viņi sniedza plašu interviju Oprai Vinfrijai, kurā atklāja, ka tabloīdu uzmanības un karaļnama atteikuma palīdzēt dēļ Mārkla apsvērusi pašnāvību, turklāt karaliskajā ģimenē bijuši rasistiski uzskati un attieksme. Pēc intervijas britu karaļnams, kura politika ir "nekad nesūdzies, nekad nepaskaidro", karalienes Elizabetes II vārdā izplatīja paziņojumu, kurā karaliene pauda nožēlu par grūtībām, ar kuru saskāries pāris, tomēr uzsvēra, ka "atmiņas var atšķirties" un Saseksas hercogu ģimene būs vienmēr mīlēta.

Līdzīgs viedoklis tiek pausts arī "Netflix" dokumentālās filmas sešās sērijās. Turklāt janvārī gaidāma Harija memuāru izdošana. Grāmatai dots nosaukums "Spare", ko varētu tulkot kā rezervists un ar ko monarhijā tiek apzīmēts troņmantnieka brālis vai māsa, kuram nav cerību uz troni, bet ir jāstrādā, lai atbalstītu topošo karali vai karalieni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu