Krievijas aizsardzības ministrs Šoigu apmeklējis Ukrainu (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu Foto: MONEY SHARMA / AFP

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu Ukrainā apmeklējis Krievijas karaspēka dislokācijas vietas, svētdien, 18. decembrī, pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Helikopters ar Šoigu aplidojis priekšējās pozīcijas, un ministrs uzklausījis komandieru atskaites.

Tieši kur ministrs viesojies, ministrija neprecizē.

Šoigu vērsis "īpašu uzmanību uz karaspēka vispārējā nodrošinājuma organizāciju, personālsastāva izvietojuma apstākļiem lauka apstākļos, kā arī uz medicīnas un aizmugures vienību darbu", teikts ministrijas paziņojumā.

Iepriekš tika ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins sestdien apmeklējis kaujās Ukrainā iesaistīto karaspēka vienību apvienoto štābu, kā arī sarīkojis tikšanos ar komandieriem.

Kā skaidro ASV Kara studiju institūts (ISW), Kremlis tādā veidā cenšas parādīt Putinu kā kompetentu kara laika līderi, īpaši uz kritikas fona, kas Putina veikumam kara vadībā izskanējusi no kara atbalstītāju puses.

Kremlim ir svarīgi attēlot Aizsardzības ministriju kā vienotu un efektīvu organizāciju, kā arī uzlabot tās tēlu, lai radītu atsvaru Čečenijas līdera Ramzana Kadirova un algotņu formējuma "Vagner" vadītāja Jevgēņija Prigožina un viņu vadīto struktūru ietekmei, norāda domnīcas analītiķi.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā turpinās teju desmit mēnešus.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu