Režisors Rešetins aicina Latvijas varasiestādes šogad atteikties no uguņošanas (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Salūts
Salūts Foto: Shutterstock

Daudziem Latvijā esošajiem bēgļiem Ukrainā piedzīvotais ir atstājis spēcīgas psiholoģiskas traumas, tādēļ režisors Intars Rešetins aicina Latvijas varasiestādes šogad svētkos atteikties no uguņošanas, vēsta sabiedrisko mediju portāls "Lsm.lv".

Rešetina vērtējumā, salūta radītais troksnis var radīt nevajadzīgu paniku ukraiņu bēgļos. Viņa ģimene savās mājās uzņēmusi krievu tautības bēgļu ģimeni no Ukrainas - vecmammu ar mazbērniem. Jau pirmajā dienā viņi piedzīvojuši situāciju, kad plīstošas krūzītes troksnis vienā no bērniem izraisīja panikas lēkmi.

Labdarības maratona "Dod pieci!" stikla studijas dīdžejs Artūrs Vilcāns, kurš pats ir ukraiņu bēglis, atzina, ka arī viņam pirmajā laikā bijis bail no skaļiem trokšņiem un lieliem cilvēku pūļiem, tāpēc viņš atbalsta atteikšanos no salūtiem.

Vilcāns norādīja, ka bez uguņošanas var iztikt, kamēr ir karš. Tie bēgļi, kuri Latvijā ieradās kara sākumā, jau varētu būt nedaudz atlabuši no emocionālajām traumām, taču tiem, kuri karadarbības zonā pavadījuši ilgāku laiku un Latvijā ieradušies nesen, būs nepieciešams ilgāks laiks, lai atgūtos.

Kā vēstīts, Latvijā šobrīd atrodas vairāk nekā 35 000 ukraiņu bēgļu. Pēc Iekšlietu ministrijas aplēsēm aptuveni 31% no viņiem ir bērni.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu