Video ⟩ Zelenskis publicē FIFA noraidīto videovēstījumu (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Volodimirs Zelenskis
Volodimirs Zelenskis Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien neilgi pirms futbola Pasaules kausa finālspēles sociālajos tīklos publicējis videovēstījumu, ar kuru bija cerējis no ekrāniem stadionā Katarā uzrunāt futbola līdzjutējus.

Ar ieceri par Zelenska uzrunas pārraidīšanu Katarā pirms finālspēles pie Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) bija vērsies Ukrainas prezidenta birojs, tomēr nesaņēma šīs organizācijas atbalstu.

Videovēstījums sākotnēji svētdien tika publicēts Ukrainas oficiālajā lapā sociālajā tīklā "Instagram", bet pēc tam pārpublicēts arī citos sociālajos medijos.

"Es paziņoju par iniciatīvu šoziem sasaukt miera formulas globālo samitu," uzrunā sacīja Zelenskis. "Samitu, lai apvienotu visas pasaules tautas ap miera ideju."

"Stadionu tribīnes pēc mača paliek tukšas, bet pēc kara - pilsētas paliek tukšas. Tāpēc kariem jācieš krahs, bet mieram jākļūst par čempionu, kā tas šobrīd ir šeit - Katarā. Pasaules čempionāts, nevis pasaules karš. Tas ir iespējams," uzsvēra Zelenskis.

To, kurš ir spēcīgākais, jāizšķir futbola laukumā, nevis kaujas laukā, sacīja prezidents.

"Šis čempionāts atkal un atkal pierāda, ka dažādas valstis un tautas var izšķirt, kura ir visspēcīgākā, godīgā spēlē, nevis spēlē ar uguni. Zaļā sacensību laukā, nevis sarkanā kaujas laukā," norādīja Ukrainas prezidents.

"Tas ir tik daudzu cilvēku sapnis! Kad spēlētāji sacenšas, bet visi bauda mieru. Katrs vecāks gribētu paņemt savu dēlu uz futbola maču. Lai arī kur tas būtu. Un katra māte gribētu, lai viņas dēls atgriežas no kara," sacīja Zelenskis, uzsverot, ka "Ukraina par visu vairāk tiecas pēc miera".

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu