Pasaules kausa ieguvēja Argentīna līderi neapsteigs un ieņems otro vietu FIFA rangā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
2022. gada Pasaules kausa ieguvēji Argentīnas futbolisti
2022. gada Pasaules kausa ieguvēji Argentīnas futbolisti Foto: dpa/scanpix

Argentīnas futbolisti pēc triumfa Katarā aizvadītajā Pasaules kausa izcīņā pakāpsies uz otro vietu Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā, vēsta ESPN.

Argentīnas futbolisti aizraujošā cīņā svētdien pārspēja Francijas izlasi un trešo reizi vēsturē triumfēja Pasaules kausā.

Mača pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 2:2, bet arī papildlaikā uzvarētāju neizdevās noskaidrot - 3:3. Argentīnieši beigās bija pārāki 11 metru sitienu sērijā.

Par uzvaru "pendelēs" pienākas mazāks punktu skaits nekā par uzvaru mača pamatlaikā. Ja Argentīnas un Francijas dueļa uzvarētāju noskaidrotu pamatlaikā, Pasaules kausa ieguvēji kļūtu par FIFA ranga līderiem. 

FIFA ranga jaunākais apkopojums oficiāli tiks paziņots 22. decembrī, taču jau tagad ir zināms, ka Brazīlija saglabās līderpozīciju.

Pasaules ranga līdere Brazīlija aizvadītajā turnīrā ceturtdaļfinālā piekāpās Horvātijai, kas sacensības noslēdza trešajā vietā.

Brazīlija ir ranga līdere kopš februāra, kad Dienvidamerikas komandai izdevās apsteigt Beļģiju.

Argentīna un Francija rangā pakāpusies par vienu pozīciju, ieņemot attiecīgi otro un trešo vietu.

Beļģija, kas Pasaules kausā neizkļuva no apakšgrupas, FIFA rangā no otrās vietas atkāpusies uz ceturto pozīciju.

Anglija saglabājusi piekto vietu, bet Eiropas čempione Itālija, kas nekvalificējās Pasaules kausa finālturnīram, no sestās vietas atkāpusies uz astoto pozīciju.

Top 10 lielākais lēciens izdevies Horvātijai, kas iepriekš ierindojās 12. pozīcijā, taču tagad par piecām vietām augstāk.

Nīderlande pakāpusies no astotās uz sesto vietu, Spānija noslīdējusi no septītās uz 10. pozīciju, bet Portugāle saglabājusi devīto vietu.

Kopumā lielākais lēciens izdevies Marokai un Austrālijai - katrai 11 vietas, kas pēc ranga jaunākā apkopojuma dos attiecīgi 11. un 27. pozīciju.

Marokas rekords ir 10. vieta 1998. gadā, taču vēl relatīvi nesen Āfrikas komanda atradās pirmā simta beigās (2015. gadā 92. vieta).

Lielāko kritumu piedzīvojušas Kanāda un Pasaules kausa mājiniece Katara, noslīdot par 12 vietām uz attiecīgi 53. un 62. pozīciju.

Top 10 atstājusi Dānija, kas no 10. vietas atkritusi uz 18. pozīciju.

FIFA ranga Top 20 saraksts (pozīciju izmaiņas):

  1. Brazīlija (-)
  2. Argentīna (+1)
  3. Francija (+1)
  4. Beļģija (-2)
  5. Anglija (-)
  6. Nīderlande (+2)
  7. Horvātija (+5)
  8. Itālija (-2)
  9. Portugāle (-)
  10. Spānija (-3)
  11. Maroka (+11)
  12. Šveice (+3)
  13. ASV (+3)
  14. Vācija (-3)
  15. Meksika (-2)
  16. Urugvaja (+2)
  17. Kolumbija (-1)
  18. Dānija (-8)
  19. Senegāla (-1)
  20. Japāna (+4)
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu