Raidījums: sniegt palīdzību ziemas apstākļos Ukrainas bēgliem robežpunktos paliek arvien grūtāk

CopyLinkedIn Draugiem X
Ukraiņu bēgļi
Ukraiņu bēgļi Foto: Czarek Sokolowski

Ikdienu brīvprātīgie palīdzības punktos bēgļiem no Ukrainas saskaras ar jauniem izaicinājumiem - neskaitot salu, tehniskās ķibeles un cilvēkresursu trūkumu, emocionāli arvien grūtāk ir uzklausīt bēgļu pieredzes stāstu, vēsti Dienas ziņas. 

Tā kā Grebņevas robežpunktā ir lielākā Ukrainas bēgļu plūsma uz Eiropu, tur pagājušās nedēļas nogalē ir uzstādīta arī apsildāmā telts. 

Brīvprātīgie no biedrības "Tavi draugi" ir gandarīti, ka jau vairākas dienas kara bēgļiem, kas ilgstoši gaida transportu ir iespēja sasildīties, uzlādēt viedtālruņus un gūt pajumti ziemas apstākļiem piemērotā teltī.

Brīvprātīgie arī uzsver, ka neskaitot esošās problēmas ar ērtību nodrošināšanu transportu gaidošajiem ukraiņiem arvien izaicinošāk ķļuvis emocionāli uzklausīt bēgļu pieredzes stāstus, vienlaikus fiziski veicot vairāk darba un risinot tehniska rakstura problēmas.

"Ļoti liela sala gadījumā atkal viss izsalst, vienmēr var nokūpēt kāds pagarinātājs, var rasties cita veida traucējumi.

Mums ir pazudusi arī elektrība gandrīz uz pusdienu. Pagājušajā nedēļas nogalē sākās sniegputeņi, un tad meitenes principā pusi no laika vismaz – un vēl vairāk – vienkārši tīrīja sniegu," skaidro Biedrības "Tavi draugi" pārstāve Monta Vecozola.

Savukārt biedrības "Tavi draugi" brīvprātīgā Inga Zagorska piebilda, ka "kamēr nebija telts, brīvprātīgajiem ar savu aprīkojumu bija sarežģīti drošināt siltumu pēc iespējas lielākām cilvēku skaitam.

"Personīgās sajūtas ir gana liela vilšanās sistēmā. Laikam no valsts vairs nevajag neko, tikai lai neizmet mūs ārā no šejienes."

Vairāk skaties Dienas ziņu sižetā. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu