Igaunis ģimenei, kuru skārusi virkne traģēdiju, Ziemassvētkos uzdāvina savu auto

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Automašīna, kas tiks uzdāvināta ģimenei.
Automašīna, kas tiks uzdāvināta ģimenei. Foto: Indrek Järvekülg

Viljandi pilsētas iedzīvotājs Indreks savā "Facebook" profilā ievietoja ziņu, ka ir gatavs par brīvu atdot savu 18 gadus veco un uzticamo automašīnu "Volkswagen Touareg". Tiesa, viņš nebija gaidījis, ka atsaucība no citiem cilvēkiem būs tik liela, vēsta laikraksts "Postimees".

Indreks izvēlējās mašīnu atdot daudzbērnu ģimenei no Kilingi-Nemme pilsētas, kuru māja nodega ugunsgrēkā un ģimene nelaimes gadījumā zaudēja jau otro bērnu.

Ideja par automašīnas atdošanu radās spontāni. Indreks ir mūziķis, tāpēc jau sen iegādājies automašīnu, kas noderīga tehnikas pārvadāšanai. Laikam ejot, mūzikas grupa kļuva kompaktāka un automašīna vairs nebija vajadzīga. Pēdējos gados tā tika izmantota vien dažas reizes gadā. Spēkrats ir tehniski labā stāvoklī un rūsas tam nav, principā - kāp iekšā un brauc!

Kad Indreks gāja cauri visām saņemtajām ziņām, vīrietim sirdī iekrita kādas ģimenes traģiskais stāsts. Ģimene ugunsgrēkā zaudēja mājas un vienu no bērniem. Turklāt ģimene jau iepriekš bija zaudējusi vēl vienu bērnu. Pašlaik 11 cilvēku ģimene dzīvo trīsistabu dzīvoklī.

Lai gan Indreks vēlējās palīdzēt daudziem cilvēkiem, galu galā viņš izvēlējās palīdzēt tieši šai ģimenei. Indreks sazinājās ar vienu no ģimenes locekļiem, kas strādā Somijā, lai pārliecinātos, ka automašīna nonāk īstajā vietā.

Automašīnai ir 3,2 litru benzīna dzinējs un automātiskā pārnesumkārba. Pavisam nesen automašīnai ir veikts remonts - nomainīti lukturi, starteris, elektroinstalācija, jauns akumulators, atpakaļgaitas kamera un sensori. Spēkratam ir 234 000 kilometru nobraukums. Nākamā tehniskā apskate jāiziet vien 2023. gada jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu