ASV Senāts apstiprina 1,7 triljonus lielu budžetu (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

ASV Senāts ar pārliecinošu balsu vairākumu ceturtdien apstiprinājis budžetu 2023.fiskālajam gadam, federālajiem tēriņiem atvēlot 1,7 triljonus dolāru.

Par 4155 lapaspuses garo dokumentu, kas ietver duci likumprojektu par ikvienas federālās iestādes finansējumu šim fiskālajam gadam, kas jau sācies ar 1.oktobri, papildu militāro palīdzību Ukrainai un dabas katastrofu upuriem, kā arī finansējumu virkni dažādu ar to nesaistītu programmu finansējumu, balsoja 68 senatori, bet pret - 29.

Šī ir viena no svarīgākajām budžeta paketēm, kāda pieņemta pēdējā laikā, norādīja Senāta vairākuma līderis Čaks Šūmers, uzsverot, ka tā nodrošina nozīmīgu atbalstu daudziem cilvēkiem.

Budžeta pakete atvēl 858 miljardus dolāru aizsardzības izdevumiem, kas ir par 10% vairāk nekā iepriekšējā fiskālajā gadā, un 787 miljardus dolāru ar aizsardzību nesaistītiem tēriņiem, kas ir gandrīz 8% liels pieaugums.

Papildu palīdzībai Ukrainai un dabas katastrofās cietušajiem atvēlēti aptuveni 85 miljardi.

Budžeta apstiprināšana Senātā paver iespēju to apstiprināt arī Pārstāvju palātā līdz piektdienas pusnaktij (līdz sestdienai plkst.7.00 pēc Latvijas laika), kad beidzas līdzšinējais valdības finansējums.

Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi pauda cerības, ka Kongresa apakšnams to paveiks vēl ceturtdienas vakarā, taču atzina, ka tas atkarīgs no tā, kad budžeta pakete tiks saņemta no Senāta.

Turklāt pēc dokumenta apstiprināšanas Pārstāvju palātā būs vēl nepieciešams laiks tā sagatavošanai, lai to varētu parakstīt Pelosi, pirms tas tiks nodots parakstīšanai prezidentam Džo Baidenam.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu