"Viņi baidās no mūsu darba!" Krievija meklēšanā izsludina izcilo pētniecisko žurnālistu Grozevu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Starptautiskā pētnieciskās žurnālistikas projekta "Bellingcat" izmeklējošais žurnālists Kristo Grozevs
Starptautiskā pētnieciskās žurnālistikas projekta "Bellingcat" izmeklējošais žurnālists Kristo Grozevs Foto: Hannah Mckay

Krievija pirmdien iekļāvusi meklēto personu sarakstā pētniecības centra "Bellingcat" žurnālistu Kristo Grozevu, kurš plaši atspoguļojis Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Bulgāru žurnālists iekļauts meklēto personu sarakstā, kas publicēts Krievijas Iekšlietu ministrijas mājaslapā.

Ministrija nav paskaidrojusi, par kādu noziegumu viņš tiek meklēts.

Ziņu aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz kādu avotu, vēstīja, ka pret Grozevu sākta krimināllieta par "viltus ziņu izplatīšanu par Krievijas armiju", balstoties uz likumu, kuru Krievija pieņēma pēc iebrukuma Ukrainā.

Krievijas Federālais drošības dienests ir apsūdzējis Grozevu par palīdzību Ukrainas izlūkdienestiem.

Grozevs tviterī pavēstīja, ka viņam nav ne jausmas, kādēļ Krievijā iekļauts meklēto personu sarakstā, tādēļ to nevar komentēt.

"Savā ziņā tam nav nozīme - viņi gadiem ilgi likuši skaidri saprast, ka baidās no mūsu darba un neapstāsies ne pie kā, lai to pārtrauktu," norādīja žurnālists.

Grozevs ir "Bellingcat" vadošais žurnālists Krievijas jautājumos un vadīja izmeklēšanu par Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija saindēšanu. Šogad Grozevs koncentrējies uz Krievijas militārajām darbībām Ukrainā.

Maskava jūlijā nodēvēja "Bellingcat" par nevēlamu organizāciju, apgalvojot, ka tā rada draudus valsts drošībai.

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā mediju darbība Krievijā tiek kontrolēta vēl stingrāk nekā līdz tam un nekāda Krievijas armijas kritika netiek pieļauta, bet karu Ukrainā aizliegts dēvēt par karu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu