Esam tālu no kara beigām, norāda bijušais NBS komandieris (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris un Latvijas Gaisa spēku komandieris Juris Maklakovs.
Bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris un Latvijas Gaisa spēku komandieris Juris Maklakovs. Foto: Ieva Čīka/LETA

Pašlaik vēl ir tālu līdz Krievijas sāktā kara pret Ukrainu beigām, intervijā LTV "Rīta panorāmai" pauda bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris un Latvijas Gaisa spēku komandieris Juris Maklakovs.

Eksperts uzsvēra, ka kara beigas pamatā ir atkarīgas tieši no Krievijas, kad tās režīms iekšēji sāks ļodzīties, bet pašlaik šādu pazīmju īsti nav.

Kopumā Krievijas darbības liecinot, ka tā negrasās beigt karadarbību - tā ir veikusi mobilizāciju, ir pieņemts lēmums par armijas palielināšanu, tiek runāts par militārās rūpniecības palielināšanu. Ziema karadarbībā viesusi tādas izmaiņas, ka vairāk tiek izmantoti droni un uzbrukumi vērsti pa Ukrainas kritisko infrastruktūru.

Paralēli ir pamanāms, ka Krievija sāk atzīt savas grūtības pašas sāktajā karadarbībā, atzīmēja Maklakovs, vienlaikus uzsverot, ka Krievija joprojām pauž gatavību runāt par kara izbeigšanu tikai uz saviem virzītajiem nosacījumiem.

Maklakova vērtējumā, Baltkrievijas iesaiste aktīvajā karadarbībā joprojām ir apšaubāma, jo tas pilnībā sagrautu Aleksandra Lukašenko varas pamatus, jo Baltkrievijā tauta neatbalsta tiešu iesaisti karā.

Eksperts uzsvēra, ka Ukraina karā ir spējusi darboties ļoti veiksmīgi un ir gatava arī turpmāk cīnīties, savukārt Rietumi ir spējuši konsolidēties un aktīvi atbalstīt Ukrainu, lai tā uzvarētu šajā karā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu