Atlaists FSB ģenerālis, kurš koordinēja opozicionāru indēšanas (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksejs Navaļnijs
Aleksejs Navaļnijs Foto: AFP/SCANPIX

No dienesta atvaļināts Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) ģenerālpulkvedis Eduards Černovoļcevs, kurš vadīja FSB Zinātniski tehnisko dienestu, ziņo Krievijas neatkarīgais izdevums “The Insider”.

Šā dienesta koordinētajā 2. zinātniskās pētniecības institūtā tiek izstrādātas indes un tā darbinieki tiek saistīti ar Krievijas opozīcijas politiķu Alekseja Navaļnija un Vladimira Kara-Murzas, kā arī rakstnieka Dmitrija Bikova indēšanām.

Oficiālais Černovoļceva atvaļināšanas amats esot pensijas vecuma sasniegšana, tomēr, kā uzsver “The Insider”, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem, Černovoļcevs esot atbrīvots, jo Kremlis nav bijis apmierināts ar informācijas noplūdi saistībā ar opozicionāru indēšanām.

Vēl pirms diviem gadiem Černovoļcevs esot Kremlim solījis, ka jebkādi informācijas noplūdes kanāli tiks slēgti, tomēr tas nav piepildījies, norādīja viens no “The Insider” informācijas avotiem.

Tikmēr cits avots norāda, ka ģenerālis Černovoļcevs arī esot paudis nožēlu par Krievijas sākto karu Ukrainā un savā draugu lokā regulāri paudis viedokli, ka “tas viss ir aizgājis pārāk tālu”.

“The Insider” uzsver, ka papildus FSB 2. zinātniskās pētniecības institūtam Černovoļceva pakļautībā bija arī FSB 8. centrs, kas nodarbojas ar informācijas aizsardzību, kā arī FSB Speciālās tehnikas centrs un FSB speciālo sakaru centrs.

Par Černovoļceva atvaļināšanu jau iepriekš ziņoja Krievijas medijs RBK, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem. RBK publikācijā tika norādīts, ka Černovoļcevs vadījis dienestu, kas nodarbojies ar “zinātniskiem pētījumiem un tehniskiem izmēģinājumiem”.

Aleksejs Navaļnijs tika saindēts 2020.gada augustā. Dimitriju Bikovu saindēja 2019.gadā, bet Vladimiru Kara-Murzu mēģināja noindēt divreiz – 2015. un 2017. gadā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu