"Prieka viņu sejās nebija." Indriksone par EM darbinieku reakciju uz pārcelšanu (2)

Laura Ozoliņa
, TVNET Financenet | KLIK Bizness žurnāliste
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekonomikas ministre Ilze Indriksone.
Ekonomikas ministre Ilze Indriksone. Foto: Zane Bitere/LETA

No nākamā gada darbu sāks jaunā Klimata un enerģētikas ministrija, kuras darbinieku bāzi veidos līdzšinējie noteiktu Ekonomikas ministrijas (EM) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministijas departamentu darbinieki. Intervijā tiesšaistes žurnālam KLIK ekonomikas ministre Ilze Indriksone atklāj, ka EM darbinieki, uzzinot par pārcelšanu, nav bijuši priecīgi.

Atbildot uz jautājumu, kā EM darbinieki uzņēma to, ka viņi tiks pārcelti uz jauno ministriju, Indriksone atzina, ka "skumji". 

"Prieka viņu sejās nebija par to, ka viņi tiek pārcelti. Visiem tika skaidrota šī lēmuma nozīme un būtība, un viņi to respektē un noteikti turpinās strādāt. Tie cilvēki, kas strādā enerģētikas jomā, apzinās tās nozīmīgumu," uzsvēra ministre.

Vienlaikus viņa atzīmēja, ka šādu speciālistu nav daudz un pārceļamajos departamentos, tiem vēl esot EM sastāvā, visas vakances nav izdevies aizpildīt, kas skaidrojums ar atalgojumu, kas pret privāto sektoru nav konkurētspējīgs. "Tāpēc arī ik pa laikam mums nākas zaudēt kādu labu darbinieku," sacīja Indriksone.

Tomēr viņa pauda cerību, ka pārceļamo departamentu darbinieki tiks novērtēti arī jaunajā ministrijā. "Darbinieki ir jānovērtē, bez darbiniekiem nekas labs nenotiek," uzsvēra ministre.

Pēc uzzināšanas par pārcelšanu uz jauno ministriju neviens no attiecīgo departamentu darbiniekiem darbu nav uzteicis, taču Indriksone pieļāva, ka, iespējams, kāds varētu izrādīt vēlmi turpināt darbu EM jau citā departamentā. Ja tā notiks, iespējas piedāvāt citu darbu EM būšot, jo arī citos departamentos esot vakances. 

Jau vēstīts, ka decembra sākumā Saeima atbalstīja grozījumus Ministru kabineta iekārtas likumā, kas paredz jaunas Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) izveidi. Paredzēts, ka KEM no Ekonomikas ministrijas pārņems enerģētikas politikas jomu, izņemot naftas produktu rezervju uzturēšanu un uzraudzību. Savukārt no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) tā pārņems klimata politikas jomu. Kopumā no EM un VARAM jaunā ministrija pārņems 48,5 amata vietas, tostarp Klimata pārmaiņu departamentu, Enerģijas tirgus un infrastruktūras departamentu un Ilgtspējīgas enerģētikas politikas departamentu.

Plašāk par izmaiņām EM, nepieciešamajām pārmaiņām nodokļu politikā un nepieciešamību veicināt energoefektivitātes projektu īstenošanu kā privātajā, tā valsts sektorā lasiet ceturtdien tiešsaistes žurnālā KLIK.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu