Lietuva līdz šim iesaldējusi Krievijas un Baltkrievijas aktīvus 87 miljonu eiro vērtībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nauda. Ilustratīvs attēls.
Nauda. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Lietuvā līdz šim iesaldēti Krievijas un Baltkrievijas kompāniju aktīvi 77,88 miljonu eiro un 9,46 miljonu ASV dolāru (8,9 miljonu eiro) vērtībā, paziņojusi Lietuvas Iekšlietu ministrija, atsaucoties uz Finanšu noziegumu izmeklēšanu dienesta (FNTT) datiem.

Līdz 20.decembrim dienests izpildījis sankcijas 16 juridiskām un fiziskām personām, iesaldējot aktīvus deviņām Krievijas kompānijām, kā arī sešiem uzņēmumiem un vienai fiziskai personai no Baltkrievijas.

Dienests aplēsis, ka Krievijas kompāniju kontos iesaldēti vairāk nekā 42,97 miljoni eiro un 1,78 miljoni AS dolāru, Eiropas Savienības sankciju sarakstā iekļautu personu veiktie maksājumi kontos Lietuvā iesaldēti 1,45 miljonu eiro, 1,32 miljonu ASV dolāru un apmēram 215 000 Krievijas rubļu (1835 eiro pēc Eiropas Centrālās bankas 1.marta kursa, kad tā svārstību dēļ pārtrauca rubļa kursa publicēšanu).

Baltkrievijas fizisko un juridisko personu kontos Lietuva iesaldējusi 34,91 miljonu eiro un 7,68 miljonus ASV dolāru, liecina FNTT datu.

16 sankcijām pakļauto kompāniju vidū ir tādi uzņēmumi kā "Inter RAO Lietuva", "Lifosa", "EuroChem Logistics International", "PhosAgro Baltic", "Vydmantai Wind Park", "IDS Borjomi Europe".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu