Peskovs: Putins nerunā ar žurnālistiem, jo tiek sargāts no vīrusiem (28)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs
Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs Foto: Sputnik/LETA

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs norāda, ka Putins atturas no tiešas komunikācijas ar žurnālistiem, jo tiek sargāts no koronavīrusa un gripas, informē Krievijas neatkarīgais medijs "Insider".

"Maz ticams, ka tā (saziņa) pārskatāmā nākotnē būs gluži tāda pati kā pirms pandēmijas. Jūs redzat vīrusu mutācijas procesus, spēcīgus gripas epidemioloģiskos viļņus. Šādos apstākļos prezidenta veselība ir valsts drošības jautājums," norāda Putina preses pārstāvis.  

"Teikt, ka tas būs drīz, būtu kļūdaini. Atbilde ir, ka tā nebūs," rezumēja Peskovs.

TVNET jau vēstīja, ka 12. decembrī Kremlis paziņoja, ka Vladimirs Putins šogad neorganizēs tradicionālo gada noslēguma preses konferenci.

Putins, kurš atrodas pie varas Krievijā jau kopš 2000. gada, gandrīz katru decembrī organizējis lielu preses konferenci, kurā atbild uz žurnālistu un sabiedrības pārstāvju jautājumiem. Pasākums parasti ilgst vairākas stundas.

Pērn konference ilga vairāk nekā četras stundas.

Kā vēsta Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas militārais izlūkdienests, preses konference atlikta, jo pastāvējušas bažas par kara "nesankcionētu apspriešanu".

Pēdējos desmit gadus Putina preses konference ir bijis rūpīgi izstrādāts propagandas uzvedums, kas ļāvis autokrātam demonstrēt zināšanas un kompetenci ne tikai Krievijas Federācijas iekšlietās, bet arī "meistarīgi" komentēt pasaulē notiekošos procesus.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu