Pirmdien apledojuši ceļi, gaidāms lietus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdienas, 1. janvāra, rītā daudzviet Vidzemē, kā arī vietām Latgalē un Ziemeļkurzemē gaisa temperatūra pazeminājusies līdz 0..-3 grādiem un apledojuši ceļi, savukārt pēcpusdienā un vakarā Latvijā, sākot no dienvidrietumiem, sabiezēs mākoņu sega un gaidāms ilgstošs lietus, prognozē sinoptiķi.

Pārējā valstī gaisa temperatūra ir +1..+3 grādi, Dienvidkurzemes novadā līdz +6 grādiem.

Debesis pārsvarā apmākušās, nav nokrišņu. Vietām migla. Pūš lēns vējš.

Sniega sega nokususi, vien dažviet valsts austrumu daļā saglabājas plāna sniega kārtiņa.

Rīgā apmācies laiks, vietām migla, vēja gandrīz nav un termometri rāda +1..+3 grādus.

Būs arī dūmaka. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra no 0..+3 grādiem ziemeļaustrumu novados līdz +4..+8 grādiem pārējā valstī. Vakarā, iespējams, tiks pārspēts 2.janvāra nacionālais siltuma rekords - 2007.gadā Rucavā reģistrētie +8,2 grādi.

Rīgā pēcpusdienā sāksies ilgstošs lietus, pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš un gaisa temperatūra vakarā paaugstināsies līdz +5..+6 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona atzars, bet no rietumiem strauji tuvojas ciklons. Atmosfēras spiediens 1016-1019 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +5,2 grādiem Alūksnē līdz +11,1 grādam Daugavpilī, un tas ir jauns janvāra siltuma rekords valstī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 1. janvārī bija +24 grādi Francijas dienvidrietumos un +25 grādi Spānijas ziemeļu piekrastē. Ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā, Baltkrievijā, Polijā, Čehijā, Dānijā un Nīderlandē tika pārspēts gada pirmā mēneša siltuma rekords. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -33 grādi kalnos Norvēģijas dienvidos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu