Izziņota pieteikšanās Latvijas Dizaina gada balvai 2023

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Viens no Latvijas Dizaina gada balvas 2023 pretendentiem, brūzis "Manufaktūra" Rīgā. 
Darba autors: “Sampling” — Manten Devriendt, Liene Jākobsone
Darba pasūtītājs: “Realto Manufaktūra”
Viens no Latvijas Dizaina gada balvas 2023 pretendentiem, brūzis "Manufaktūra" Rīgā. Darba autors: “Sampling” — Manten Devriendt, Liene Jākobsone Darba pasūtītājs: “Realto Manufaktūra” Foto: Publicitātes foto/Brūzis Manufaktūra

Šīgada balvai izvēlēta jauna pieteikšanās kārtība, kas paredz iespēju darbu autoriem vai to pasūtītājiem darbus šim konkursam iesniegt divos periodos — rudenī un ziemā, tā padarot ērtāku gan pašu pieteikšanās procesu, gan arī strukturējot vērtēšanu.

2022. gada rudens pieteikšanās notika no 11. oktobra līdz 15. novembrim, savukārt ziemas pieteikšanās izsludināta no 2. līdz 31. janvārim.

Dizaina gada balvai pieteikto darbu vērtēšanā tiks ņemti vērā “Latvijas Dizaina stratēģijā 2022–2027” definētie dizaina jomas mērķi, kā arī “Jaunā Eiropas Bauhaus” stratēģiskajā iniciatīvā ietvertie principi – skaistums, ilgtspēja, iekļaušana.

Šī iniciatīva iedvesmojusies no vācu arhitekta Valtera Gropiusa 1919. gadā iedibinātā koncepta “Valstiskais Bauhaus” (“Das Staatliche Bauhaus”), kas attīstījās par starptautisku kustību arhitektūras, mākslas un dizaina jomā. Gropiusa idejas jau vairāk nekā gadsimtu ir ietekmējušas radošo domāšanu, mēbeļu dizainu, kā arī pilsētu veidolu visā pasaulē.

Darbi jāpiesaka un tiks vērtēti piecās kategorijās: produktu dizains, pakalpojumu dizains, komunikācijas dizains, vides dizains un digitālie risinājumi.

Atlases žūrijā strādās atzīti Latvijas dizaina profesionāļi, katrā no kategorijām būs savs priekšsēdētājs un divi žūrijas locekļi. Atlases gaitā iesniegtos darbus minētajās kategorijās novērtēs grafikas dizainere, “Madara Cosmetics” līdzdibinātāja Liene Drāzniece, produktu dizainere, zīmolu “Mammalampa” un “Detales” izveidotāja Ieva Kalēja, uzņēmuma “Printify” dizaina vadītāja Līga Lētiņa, Latvijas Mākslas akadēmijas maģistra studiju programmas “Pakalpojumu dizaina stratēģijas un inovācijas” vadītāja, asociētā profesore Ilze Kundziņa un arhitekte un urbāniste, Rīgas pilsētas galvenā dizainere Evelīna Ozola. Pilns atlases žūrijas sastāvs drīzumā tiks izziņots vietnē www.dizainabalva.lv. Turpat arī iespējams aplūkot šībrīža balvas pretendentus.

Fināla žūriju veidos pieci žūrijas locekļi. Līdzās pašmāju profesionāļiem fināla žūrijā darbosies arī ārvalstu eksperti.

Latvijas Dizaina gada balva ar Kultūras ministrijas atbalstu dibināta 2017. gadā. Līdz 2025. gada maijam to organizēs Latvijas Dizaina centrs. Iepriekšējos periodos konkursu organizēja biedrība “Latvijas Dizaineru savienība” (2020. un 2021. gadā) un dizaina birojs “H2E” (2017. - 2019. gadā).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu