Pasaule ir nebeidzamu pārsteigumu pilna, to izzināt līdz galam nekad nebūs iespējams. Ļoti dziļa ir arī dažādu sporta veidu aka. Tajā atrodami gan dīvaini, gan absurdi sporta veidi, kuros kaut kur pasaulē cilvēki sacenšas. Daži no tiem apkopoti šajā rakstā.

Ekstrēmā gludināšana

Sporta veida nosaukums jau visu pats pasaka priekšā. Šim sporta veidam ir pat sava noteikumu grāmata. To 1997. gadā izgudroja kāds Anglijas pilsētas Lesteras iedzīvotājs Fils Šovs.

Viņš atnāca mājās pēc smagas darba dienas, bet tur viņu gaidīja dažādi mājas darbi, arī kreklu gludināšana. Daudz pievilcīgāka likās doma doties vēlā vakara klinšu kāpšanas treniņā. Šovs nolēma šīs abas lietas apvienot.

Pirmais pasaules čempionāts šajā sporta veidā notika 2003. gadā Vācijā, par Lielbritānijas izlases startu tajā pat uzņemta dokumentālā filma.

Gludināšanas elements tomēr pagaidām tam nav ļāvis iegūt popularitāti kā īstam sporta veidam. Tas par spīti tam, ka gludināšanas sacensības notikušas klintīs, mežos, smaiļojot laivā, slēpojot un braucot ar sniegadēli, uz aizsalušiem ezeriem, zem ūdens un pat gaisā, lecot ar izpletni.

Lēkšana pāri kamieļiem

Sens sporta veids, kurš atguvis otru elpu mūsdienās. Spēcīgākie šī sporta veida pārstāvji meklējami Jemenā, Zarikas ciltī valsts rietumu daļā.

Lai piedalītos sacensībās, nepieciešams ātrums, eksplozivitāte un spēja augstu lēkt. Sacīkšu dalībnieki sacenšas, kurš pārlēks vairāk blakus novietotiem kamieļiem.

Jāteic gan, ka dzīvnieku aizstāvju biedrības nav sajūsmā par šādu sporta veidu.

Šahbokss

Šis ir hibrīdsports, kurā apvienots šahs un klasiskais bokss. Sacensības notiek boksa ringā, kurā dalībnieki pamīšus sacenšas boksējoties un spēlējot vienu no šaha veidiem - blicu.

Tiek izmantots...

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp