Kalniņš pagarina līgumu ar okupantu līgas klubu (14)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: hcamur.ru

Kādreizējais Latvijas hokeja izlases vārtsargs Jānis Kalniņš pagarinājis līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Habarovskas "Amur", vēsta līga. 

Tiek ziņots, ka līgums pagarināts līdz 2023./2024. gada sezonas beigām. 

Kalniņš iepriekšējo sezonu sāka 2021. gada Zviedrijas čempionvienībā Vekšes "Lakers", bet sezonas gaitā vārtsargs pārcēlās uz Somijas klubu Tamperes "Tappara", kļūstot par šīs valsts čempionu.

31 gadu vecais Kalniņš pirms tam trīs sezonas spēlēja KHL čempionāta Somijas komandā Helsinku "Jokerit". No 2016. līdz 2018. gadam vārtsargs pārstāvēja Rīgas "Dinamo".

Kaut arī Krievija bija sākusi pilna mēroga iebrukumu Ukrainā un ļoti daudzi sportisti pameta agresorvalsti, Kalniņš nolēma pieņemt "Amur" piedāvājumu un savu karjeru turpināt Krievijā. 

Šīs sezonas sākums viņam bija neveiksmīgs, bet pamazām savu sniegumu spēja uzlabot. "Amur" rindās viņš laukumā devies 19 spēlēs, kurās izcīnījis piecas uzvaras pamatlaikā un vienu pēcspēles metienos. 

Kalniņš atvairījis 92,3% pretinieku metienus, vidēji spēlē savos vārtos ielaižot 2,57 ripas. 

Kalniņš pārstāvējis Latvijas izlasi trīs pasaules čempionātos, kā arī pagājušā gada februārī viņš bija valstsvienības sastāvā Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Izvēloties strādāt Krievijā, sev durvis uz nacionālo komandu viņš ir aizvēris uz visiem laikiem. 

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu