NBA tiks labots vienas spēles skatītāju apmeklētības rekords

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA zvaigzne Stefans Karijs izpilda metienu Goldensteitas "Warriors" un Sanantonio "Spurs" spēlē
NBA zvaigzne Stefans Karijs izpilda metienu Goldensteitas "Warriors" un Sanantonio "Spurs" spēlē Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) šajā nedēļas nogalē tiks labots vienas spēles skatītāju apmeklētības rekords, vēsta "Associated Press".

Plkst. 2.30 naktī uz sestdienu (pēc Latvijas laika) laukumā dosies Sanantonio "Spurs" un Goldensteitas "Warriors" komandas. Mačs norisināsies "Alamodome" hallē, kas bija "Spurs" komandas mājas spēļu arēna laika posmā no 1993. līdz 2022. gadam.

Uz šo spēli trešdien bija pārdotas jau 63 592 biļetes. Gaidāms, ka kopā ar pārdotajām stāvvietām, arēnā pulcēsies aptuveni 68 tūkstoši skatītāju. Līdz ar to tiks labots NBA spēles skatītāju rekords, kas ir nepārspēts gandrīz jau 25 gadus.

1998. gada 27. martā "Georgia Dome" arēnā pulcējās 62 046 cilvēki, lai redzētu laukumā Maiklu Džordanu spēlējam Čikāgas "Bulls" komandas sastāvā pret Atlantas "Hawks" vienību.

Gaidāmā spēle būs tikai ceturtā NBA vēsturē, kad klātienē pulcēsies vismaz 50 tūkstoši skatītāju.

Jāatzīmē, ka 2010. gadā NBA Visu zvaigžņu spēle risinājās Nacionālās Futbola līgas (NFL) kluba Dalasas "Cowboys" stadionā, pulcējot vairāk nekā 100 tūkstošus skatītāju (108 713). Taču šis bija īpašs pasākums, nevis ierasta sezonas spēle regulārajā čempionātā.

Šosezon vislabākais mājas spēļu apmeklējums ir Čikāgas "Bulls" komandai, kas 20 mačos vidēji pulcējusi 20 241 skatītāju.

Savukārt vismazāk tiek apmeklētas Indiānas "Paceras" mājas spēles - 22 mačos vidēji 14 933 skatītāji.

Procentuāli vismazāk savu mājas spēļu arēnu piepilda Kristapa Porziņģa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda. Arēnas ietilpība ir 20 600 skatītāju, taču mājas spēles apmeklē vidēji 16 597, aizpildot 80,6% vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu