Francijas vieglie tanki Ukrainai tiks piegādāti divu mēnešu laikā

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tanks "AMX-10 RC"
Tanks "AMX-10 RC" Foto: AFP/SCANPIX

Francija divu mēnešu laikā plāno piegādāt Ukrainai smagos bruņutransportierus "AMX-10 RC", kurus klasificē kā tankus uz riteņiem, pēc sarunas ar Ukrainas aizsardzības ministru Oleksiju Rezņikovu paziņojis Francijas aizsardzības ministrs Sebastjēns Lekornī.

"Ministri pārrunāja mūsu Francijā ražoto kaujas mašīnu "AMX-10 RC" piegādi Ukrainai divu mēnešu laikā," pēc abu ministru sarunas paziņoja Francijas Aizsardzības ministrija, norādot, ka principiālu vienošanos par to sarunā 4.janvārī panāca Francijas prezidents Emanuels Makrons un Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Tāpat Francijas un Ukrainas aizsardzības ministri runājuši par ātrām apmācībām ukraiņu karavīriem darbā ar šādu tehniku.

Rezņikovs sarunā pateicies Francijas aizsardzības ministram par pretgaisa aizsardzības sistēmām "Crotale", kas palīdzējušas glābt dzīvības pēdējo Kijivas bombardēšanu laikā.

Pagājušajā nedēļā vairākas Rietumvalstis paziņoja par jaunām palīdzības piegādēm Ukrainā. Piemēram, ASV 6.janvārī paziņoja par līdz šim plašāko militārās palīdzības Ukrainai paketi, kas ietver kaujas mašīnas "Bradley", artilērijas sistēmas, bruņutransportierus, zenītraķetes un munīciju.

Vācija ir apsolījusi piegādāt kaujas mašīnas "Marder", kā arī, sekojot ASV piemēram, papildu pretraķešu aizsardzības sistēmas bateriju "Patriot".

"AMX-10 RC", kas tiek izmantoti kopš pagājušā gadsimta 80.gadiem, ir salīdzinoši ļoti viegli un mobili. Tie ir paveci, bet darbojas labi, iepriekš norādīja kāda Francijas amatpersona.

Francija jau ir piegādājusi Ukrainai raķešu palaidējus, pretgaisa aizsardzības sistēmas, raķetes un bruņutransportierus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu