Video ⟩ Tiesas maigums pret kara attaisnotājiem mulsina sabiedrību un drošības ekspertus (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts drošības dienests. Ilustratīvs attēls.
Valsts drošības dienests. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts drošības dienests

Kopš 24. februārī Valsts drošības dienests (VDD) Latvijā ir uzsācis 34 kriminālprocesus par naida runu un citām aktivitātēm Krievijas agresijas atbalstam, vēsta Panorāma.

Vairumā šo gadījumu pārkāpums veikts atklāti un pat – demonstratīvi izaicinoši, taču tiesa šiem pārkāpējiem bieži vien ļauj palikt uz brīvām kājām, piemērojot ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus, arī sodi ir simboliski. Šāds tiesas maigums radījis neizpratni gan sabiedrībā, gan drošības ekspertos.

Šīs nedēļas sākumā ziņojām par VDD aizturēto prokremlisko blogeri Edgaru Bleideru, kurš savos video slavināja Krieviju un Baltkrieviju, Latviju lamāja par neonacistisku valsti un mudināja uz vardarbību.

Neskatoties uz izmeklētāju savāktajiem pierādījumiem un lūgumu piemērot viņam drošības līdzekli apcietinājumu, tiesa paredzēja iespēju šo personu atbrīvot pret simbolisku 3500 eiro drošības naudu. Tā tika iemaksāta jau nākamajā dienā, un Bleiders atgriezās uz brīvām kājām.

Pret Aleksandru Dubjago, kurš 10. maijā pie Pārdaugavas pieminekļa vicināja Krievijas karogu, kriminālprocess izbeigts vispār, jo prokurori notikušajā nesaskatīja nozieguma sastāvu.

Kādreizējais NBS komandieris un bijušais politiķis Juris Dalbiņš, kurš politiķa karjeras laikā strādājis ar aizsardzības un iekšlietu jautājumiem, norāda –

tik maiga apiešanās pret šiem pārkāpējiem rada virkni risku.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu