VIDEO ⟩ Uz Vanšu tilta šoferis brauc pretējā virzienā un rada virkni bīstamu situāciju (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Aizvadītajā piektdienā, 13. janvārī, kādam autovadītājam Rīgā izdevies iemūžināt šoferi, kurš pilnībā apmaldījies galvaspilsētas ielās.

Kā redzams video reģistratora ierakstā - incidents iemūžināts ap plkst. 16.30. Ļaudis, kuri brauc virzienā uz Āgenskalnu ir spiesti bremzēt, jo priekšā kaut kas apgrūtina satiksmi.

Pāris sekundes vēlāk video redzams, ka pa vidējo joslu virzienā uz Rīgas centru brauc kāds cits autovadītājs, kurš sajaucis braukšanas joslas un droši stūrē pretējā virzienā.

Jau ziņots, ka ar līdzīgiem kadriem pērn rudenī portālam TVNET dalījās kāds aculiecinieks. Toreiz notikušais tika nofilmēts uz Juglas ielas pie veikala "IKEA".

Zināms, ka konkrētajā vietā ir divas joslas, kas brauc virzienā uz Lubānas ielu, kā arī divas joslas, kuru virziens ir uz Juglu. Jāpiebilst, ka šīs joslas savā starpā atdala sadalošā josla, kurā ierīkota zaļā zona. Vēlāk joslas abos virzienos sašaurinās līdz vienai joslai.

Video redzams, ka šoferis dodas virzienā uz Juglu pa nepareizo joslu, kas apdraud citus ceļu satiksmes dalībniekus. Pēc nofilmētā noprotams, ka šoferis arī šādā veidā pa pretējo joslu aizbrauca līdz pat Biķernieku aplim.

Valsts policija iepriekš norādīja, ka par šādu pārkāpumu atbildība ir paredzēta Ceļu satiksmes likuma 54. panta (Transportlīdzekļu izkārtojuma uz brauktuves noteikumu pārkāpšana) 1. daļā: Par iebraukšanu pretējā virziena joslā uz ceļa, kur ceļu satiksme notiek divos virzienos un ir četras vai vairāk braukšanas joslas, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam astoņu naudas soda vienību apmērā.

Ja apkārtējie ceļu satiksmes dalībnieki pamana šādu pārkāpumu, aicinām ziņot policijai, zvanot pa tālruņa numuru 110, vai arī, ja pārkāpums ir fiksēts videomateriālā, to var iesnieguma formā iesniegt policijā.

Tiesa, policija uzsver, ka video kvalitātei jābūt labai, lai var saskatīt automašīnas valsts reģistrācijas numurzīmi, tāpat jānorāda konkrēta vieta, datums un laiks.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu