"Ūdens ir līdz logiem..." Jēkabpilī applūdušas autosportista Nitiša mājas (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas autosportists Reinis Nitišs
Latvijas autosportists Reinis Nitišs Foto: Paula Čurkste/LETA

Rallijkrosa autobraucējs Reinis Nitišs, kurš šobrīd atrodas atpūtas braucienā Indonēzijā, domās ir dzimtajā Jēkabpilī, kur applūdušas viņa dzimtas mājas, šonedēļ vēsta žurnāls "Kas Jauns?".

"Šobrīd no atpūtas ne miņas, jo domās esmu ar to, kas notiek mājās, kas notiek ar mūsu un Jēkabpils iedzīvotāju iedzīvi. Nav patīkami," izdevumam "Kas Jauns?" atklāj Nitišs.

Reinis, kurš ar sievu Lauru dzīvo viņa mammas vecvecāku mājās Daugavas krastā, neslēpj, ka tās ir apdraudētas katru gadu, taču šogad situācija ir īpaši dramatiska.

"Nu mūsu lauku mājās ūdens ir līdz logiem, tas nozīmē istabās metra augstumā. Protams, visi dīvāni, televizori, krēsli, skapji, veļas mašīnas, ledusskapji, viss, kas vien atrodas mājās, ir zem ūdens," stāsta sportists.

Tāpat viņš uztraucas par otro māju - jaunbūvi, kas tikko praktiski pabeigta. "Te arī ir manu vecāku māja un mūsu bizness – viesnīca," satraukumu par dzimtajā pilsētā notiekošo pauž Nitišs.

Sportists cer, ka ūdens atradīs ceļu, kur aizplūst, un tur īkšķus, lai situācija uzlabotos. 

Jaunākā informācija liecina, ka Daugavā pie Jēkabpils turpinās ūdens līmeņa pazemināšanās par aptuveni trim centimetriem stundā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Pēdējā diennaktī ūdens līmenis krities par vairāk nekā pusmetru. Kopš sestdienas rīta, kad Daugavā pie Jēkabpils ūdens līmenis sasniedza augstāko atzīmi pēdējās desmitgadēs, tas samazinājies par vairāk nekā 1,2 metriem.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) intervijā "Rīta Panorāmai" 17. janvārī rītā sacīja, ka Jēkabpilī tiek turpināti darbi, lai likvidētu plūdu sekas un iedzīvotāji varētu atgriezties mājās. 

"Cilvēki, kas strādā pie seku likvidēšanas, strādāja atkal visu nakti. Strādājam pie tā, lai pēc iespējas ātrāk savestu pilsētu kārtībā un cilvēki varētu atgriezties savās mājsaimniecībās," pauda Ragainis.

Pašlaik arī veikta aizsargdambja stiprināšana. "Šodien jau lemsim par to, ka varbūt varam noņemt šos aizliegumus ierasties mājās arī citos mikrorajonos. Līdz ar to mazināsim šo zonu, kur bija evakuācija," viņš teica.

Ragainis arī norādīja, ka uz trim dienām ir slēgtas skolas. Viņš pieļāva, ka ceturtdien skolas atsāks darbu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu