"Ukrainas frontes līnija ir mūsu frontes līnija." Mūrniece ieradusies vizītē Ukrainā (6)

TVNET/LETA/UKRINFORM
CopyLinkedIn Draugiem X
Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece
Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA) ieradusies vizītē Ukrainā, un tā ir viņas pirmā vizīte šajā valstī kopš stāšanās aizsardzības ministres amatā, otrdien paziņojis Ukrainas Augstākās radas priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks.

"Priecājos sveikt Ināru Mūrnieci ar pirmo vizīti Ukrainā pēc iecelšanas Latvijas Republikas aizsardzības ministres amatā. Latvijas Saeimas priekšsēdētājas amatā Ināra Mūrniece pielika daudz pūļu, lai atbalstītu Ukrainu. Ceru, ka arī jaunā Latvijas valdība turpinās izlēmīgi palīdzēt Ukrainai," sociālajā tīklā "Facebook" ierakstījis Stefančuks.

Viņš uzsvēris, ka ir svarīgi konsolidēt starptautisko atbalstu un izveidot mehānismus, lai Krievijas noziedzniekus sauktu pie atbildības par noziegumiem Ukrainā.

Stefančuks piebildis, ka detalizēti pārrunājis ar Mūrnieci Ukrainai nepieciešamos ieroču veidus turpmākajai cīņai ar uzbrūkošo Krievijas karaspēku.

"Ukrainas frontes līnija ir mūsu frontes līnija," Mūrnieces teikto savā ierakstā "Facebook" citē Stefančuks.

Ukrainas ziņu aģentūru "Ukrinform" vēsta, ka Mūrniece sacījusi, ka tiek apsvērta iespēja uz Ukrainu nosūtīt jaunu militārās palīdzības partiju, tai skaitā pretgaisa aizsardzības sistēmas "Stinger".

Iepriekš Mūrniece Ukrainu apmeklēja, būdama Saeimas priekšsēdētāja.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu