Tiešraides arhīvs Doma laukumā top "Gaismas pils Ukrainai"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Biedrība "Tavi draugi" sadarbībā ar 1991. gada barikāžu atceres muzeju šodien, 20. janvārī Barikāžu aizstāvju atceres dienas pasākumu ietvaros no plkst. 14.00 līdz 16.00 aicina tiešraidē no Doma laukuma vērot barikāžu atmiņu stāstus un koncertprogrammu "Gaismas pils Ukrainai".

1991. gada barikāžu aizstāvju atceres dienā, Doma laukumā no plkst. 10.00 notiek pasākums “Barikādēm 32”, apskatāma fotogrāfiju izstāde “Barikādes Latvijā 1991 un barikādes Ukrainā 2014 – 2022”, kā arī visu dienu deg ugunskurs. Tāpat no plkst. 10.00 līdz 19.00 notiek vērienīga ierakumu sveču liešana. Izgatavotās sveces tiks nogādātas Ukrainas karavīriem frontē, kur tās palīdz ziemas aukstumā – tās ir viegli paņemt līdzi dodoties uzdevumā, tās dod siltumu un ļauj gatavot ēdienu.

20. janvāra pasākums simboliski noslēgs šī gada janvārī īstenoto akciju "Gaismas pils Ukrainai", kurā Dziesmu un deju svētku dalībnieki no visas Latvijas ziedo sveces, kas pārtaps ierakumu svecēs. Daļa kolektīvu piedalīsies pasākumā Doma laukumā.

Uz biedrības "Tavi draugi" skatuves un tiešraidē ar savām Atmodas un barikāžu laika atmiņām dalīsies 1991. gada barikāžu muzeja direktors Renārs Zaļais un Latvijas Tautas frontes priekšsēdētājs Romualds Ražuks, Dainis Īvāns un Eduards Liniņš, filmas "Dvēseļu putenis" režisors Dzintars Dreibergs, filmas "Janvāris" režisors Viesturs Kairišs un producents Gints Grūbe. Par raidījuma "Labvakar" laiku un brīvības tēmu teātrī stāstīs Ojārs Rubenis. Dzejnieces Inga Pizāne un Agnese Zarāne lasīs savu dzeju Ukrainai.

Runātāju vidū būs arī "Tavi draugi" dibinātājs Ulvis Noviks un režisors Dāvis Sīmanis ("Pēdējā tempļa hronika"), Dzintars Zilgalvis un Anda Munkevica dalīsies stāstā par Barikāžu piemiņas vitrāžu, kas iestrādāta Doma baznīcas logā. Paralēli ar īpašu koncertprogrammu uzstāsies dziedātājs, komponists un zemessargs Rihards Saule, Shipsea un Aminata, Elza Rozentāle un Kaspars Zemītis, Ilmārs Dreļs, Ieva Akurātere, Patrisha un Grēta.

Programmas noslēgumā ar īpašu sveicienu akcijas "Gaismas pils Ukrainai" dalībniekiem uzstāsies apvienotais koris no visas Latvijas diriģenta Māra Sirmā vadībā, kora dalībnieku vidū būs arī kultūras ministrs Nauris Puntulis. Pasākumu ar savu klātbūtni pagodinās arī Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko un Rīgas mērs Mārtiņš Staķis. Pasākumu vadīs žurnāliste Ilze Dobele.

Tiešraide no "Gaismas pils Ukrainai" pasākuma skatāma arī biedrības "Tavi draugi" Facebook lapā, LMT Viedtelevīzijā un citviet internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu