Latvijas biatlonistes tiek apsteigtas par apli Pasaules kausa stafetē (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas biatloniste Baiba Bendika
Latvijas biatloniste Baiba Bendika Foto: EPA/Scanpix

Latvijas biatlona kvartets ar Baibu Bendiku, Sanitu un Sandru Buliņām un Anniju Keitu Sabuli svētdien Itālijā, pirmoreiz šosezon Pasaules kausa posmos startējot 4x6 kilometru stafetē, tika apsteigtas par apli un ieņēma 17.vietu.

Uzvaru svinēja Francijas komanda, kuru vadībā izvirzīja Anaisa Ševaljē-Bušē otrajā posmā. Pirms viņas trasē devās Lū Žanmono, bet vēlāk iegūto vadību palīdzēja noturēt Hloja Ševaljē un Žilija Simona. Tikai divas rezerves patronas izmantojušās francūzietes finišēja vienā stundā septiņās minūtēs un 21,3 sekundēs.

Pēdējos posmos francūzietēm centās pietuvoties māsas Ēberjes, tomēr zviedrietes līdz pirmajai vietai neaizsniedzās, zaudējot 45,2 sekundes. Visu mērķu aizvēršanai Zviedrijas kvartets pielietoja astoņas rezerves patronas.

Pirms pēdējās šaušanas par trešo vietu cīnījās Vācijas, Norvēģijas un Austrijas izlases. Ingrīda Lanmarka Tandrevolla bija spiesta veikt divus soda apļus un izstājās no cīņas par godalgām.

Līdz trešajai vietai Vāciju aizveda Hanna Kebingere, kura ar tautietēm uzvarētājām zaudēja vienu minūti un 16,9 sekundes, šautuvē pielietojot desmit rezerves patronas. Austrietes pirmajam trijniekam zaudēja 13 sekundes.

Latvijas komandā pirmo posmu veica Sanita Buliņa, kura šaušanā guļus izmantoja divas rezerves patronas, bet stāvus vienu. Stafeti Bendikai viņa nodeva 15.vietā nepilnas divas minūtes aiz līderēm. Bendika šaušanā guļus pielietoja vienu rezerves patronu, bet stāvus ar trim papildu patronām nepietika visu mērķu aizvēršanai un bija jāmēro divi soda apļi.

Sabule no Bendikas stafeti pārņēma 16.vietā un šaušanā guļus pielietoja vienu rezerves patronu, bet pēc ugunslīnijas stāvus, kurā nācās izmantot trīs papildu patronas, Latvija tika apsteigta par apli, tādējādi Sandra Buliņa netika pie iespējas startēt.

Sacensībās startēja 19 komandas, aiz Latvijas paliekot kvartetiem no Bulgārijas un Igaunijas. Tikai 12 komandas netika apsteigtas par apli.

4x7,5 kilometru stafete vīriešiem sāksies plkst.15.30 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam.

Nākamās lielākās sacensības būs pasaules meistarsacīkstes no 6. līdz 19.februārim Vācijas trasē Oberhofā, bet septītais Pasaules kausa posms februāra un marta mijā notiks Čehijas pilsētā Nove Mesto Morāvijā, bet noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts marta vidū Oslo.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu