Ostapenko: Ja turpināšu šādi spēlēt, būšu bīstama spēlētāja

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: EPA/Scanpix

Lai arī Aļona Ostapenko piedzīvoja zaudējumu sezonas pirmā "Grand Slam" tenisa turnīra "Australian Open" ceturtdaļfinālā, no sacensībām viņa prom dosies ar pozitīvām emocijām.

Ostapenko otrdien Melburnā ar rezultātu 2-6, 4-6 zaudēja Kazahstānas tenisistei Jeļenai Ribakinai, izstājoties no tālākas dalības vienspēļu sacensībās. 

Preses konferencē viņa atzina, ka nav izdevies šajā mačā sasniegt tādu spēles līmeni kā iepriekšējā cīņā pret Koko Gofu no ASV. 

"Ir tikai sezonas sākums. No šīs nedēļas varu paņemt tikai pozitīvas emocijas. Ja turpināšu tāpat strādāt un spēlēt tādā līmenī, tad būšu bīstama spēlētāja," pauda Ostapenko. 

Ceturtdaļfināla sasniegšana Ostapenko deva 430 WTA ranga punktus, kas šobrīd ļauj rangā pakāpties uz 11. vietu.

Ostapenko pirmdien Melburnā pārī ar spāni Davidu Vegu Ernandesu sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu jauktajās dubultspēlēs. Viņa pieļāva, ka, iesējams, šajā spēlē patērējusi pārāk daudz enerģiju, kas patraucēja parādīt labāku sniegumu pret Ribakinu. 

"Tomēr domāju, ka man bija gana daudz iespēju pret Ribakinu. Dažas mazas lietas tur vai šur... un arī viņai vairākos momentos paveicās," uzskata Ostapenko. "Domāju, ka nākamajā reizē ar nelielu veiksmes palīdzību viss var mainīties."

Ostapenko WTA rangā ieņem 17. vietu un ar šādu numuru bija arī izsēta Austrālijas atklātajā čempionātā, kamēr Ribakina rangā ir 25. vietā un Melnburnā saņēmusi 22. numuru.

"Man jāskatās uz priekšu un pēc iespējas ātri jāaizmirst šī spēle. Jāizanalizē lietas, lai nākamajās spēlēs šādi nenotiktu un būtu gatavāka," sacīja Ostapenko.

"Protams, arī atjaunošanās ir svarīga. Bet kopumā Melburnā guvu pozitīvas emocijas un jutu, ka mana spēle bija laba, ja neskaita šo dienu. Ja izdarīšu visu pareizi, tad spēlēšu vēl labāk."

Ostapenko Ribakinu bija uzvarējusi abās divās iepriekšējās savstarpējās spēlēs 2019. gada Lincas turnīra ceturtdaļfinālā un 2021. gada Īstbornas turnīra pusfinālā.

Pusfinālā Ribakina tiksies ar planētas trešo raketi Džesiku Pegulu no ASV vai neitrālo sportisti Viktoriju Azarenku (WTA 24.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu