Krievijas automašīnu tirgū jaunā veidolā varētu atdzimt vecais VAZ-2102 (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
VAZ-2102 2023-2024
VAZ-2102 2023-2024 Foto: avtonovostidnya.ru

2022. gadā Krievijas autobūves sfēra piedzīvoja pamatīgu krīzi, jo kara dēļ Krievijas autotirgu pameta ļoti daudzi vadošie ražotāji. Tiesa, tas ļāva atdzimst vairāk nekā 40 gadus veciem auto modeļiem, piemēram, VAZ-2102.

Krievijā ir vairāki autoražotāji, kas spēj tikt galā ar šo uzdevumu. Vispopulārākais, protams, ir "AvtoVAZ" - šim koncernam izdevās saglabāt savas pozīcijas tirgū un saglabāt ražošanu pat krīzes situācijā.

Diemžēl "Volga" automobiļu rūpnīcai nav pietiekami daudz resursu, lai patstāvīgi izveidotu jaunus projektus, kā arī tos īstenotu. Līdz ar to pastāv liela varbūtība, ka Toljati koncerns atradīs ārvalstu partnerus, lai varētu ražot jaunus autobūves produktus, kas būs pieprasīti vietējā tirgū.

Labs risinājums Krievijas auto gigantam ir veco automašīnu atjaunošana, kuras kādreiz bija populāras vietējo autovadītāju vidū. Tādējādi vairākas problēmas var atrisināt vienlaikus.

Foto: Tramp57/Shutterstock

Piemēram, īsā laikā attīstīt un izveidot automašīnu ražošanu, pēc kurām Krievijas tirgū ir pieprasījums. Tāpat iespējams ievērojami samazināt jaunu automašīnu izmaksas, kā arī samazināt jaunu automašīnu tirgus vērtību, lai tās būtu pieejamas lielākajai daļai Krievijas iedzīvotāju.

Viens no šiem modeļiem, kuru Krievijā plāno atjaunot, ir VAZ-2102 2023-2024 un tā koncepta attēli jau ir nonākuši sabiedrības redzeslokā. Ņemot vērā, ka "Granta" un citu "Lada" modeļu pašizmaksas ir krietni augušas, šāda tipa automobiļa ienākšana tirgū būtu diezgan likumsakarīga.

Arī pats Toljati auto koncerns ir devis dažādus mājienus par atbalstu šī auto atdzimšanai. Ja tas tiks apstiprināts oficiāli, tad auto prezentācija varētu notikt 2023. gada beigās vai 2024. gada sākumā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu