Ukrainas prezidenta biroja vadītāja vietnieks pamet amatu (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidenta biroja vadītāja vietnieks Kirilo Timošenko
Ukrainas prezidenta biroja vadītāja vietnieks Kirilo Timošenko Foto: Reuters / Scanpix

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja vietnieks Kirilo Timošenko iesniedzis atlūgumu, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Par to, ka Timošenko iesniedzis atlūgumu jau pirmdienas vakarā ziņoja Ukrainas mediji, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem Ukrainas valdībā.

Otrdienas rītā Timošenko apstiprināja, ka iesniedzis atlūgumu, savā “Telegram” kanālā publiskojot attēlu, kurā redzams attiecīgs dokuments.

“Izsaku pateicību Ukrainas prezidentam par uzticēšanos un iespēju darīt labas lietas katru dienu un katru minūti,” savā paziņojumā raksta Timošenko.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Timošenko atlūgumu ir pieņēmis.

Izdevuma "Bihus info" žurnālisti iepriekš vēstīja, ka Timošenko braukājis ar apvidus auto "Chevrolet Tahoe", ko uzņēmums "General Motors" piešķīris Ukrainai iedzīvotāju izvešanai no kauju zonām un humānajām misijām.

Pats Timošenko to nenoliedza, skaidrojot, ka ar šo auto braucis uz deokupētajām teritorijām un ka auto atrodas Valsts lietu pārvaldes bilancē.

Timošenko izpelnījies nopēlumu arī par politiku reģionos. Cita starpā amatpersona nodarbojusies ar reģionālo politiku, kas tika uztverts kā pašreklāma, norāda "Ukrainska pravda".

No amata atkāpies arī Ukrainas aizsardzības ministra vietnieks Vjačeslavs Šapovalovs, kurš bija atbildīgs par Ukrainas bruņoto spēku apgādi.

Šapovalovs atkāpās no amata pēc žurnālistikas izmeklēšanas, kurā teikts, ka Aizsardzības ministrija iepērk pārtiku armijai par cenām, kas vairākas reizes pārsniedz mazumtirdzniecības cenas.

Aizsardzības ministrija norāda, ka "izskanējušās apsūdzības ir nepamatotas", taču Šapovalovs tomēr aiziet, "lai neradītu draudus Ukrainas bruņoto spēku stabilai apgādei".

Zelenskis pirmdienas vakarā arī paziņoja par kadru lēmumiem, kas skars dažādu līmeņu valsts amatpersonas. Sīkāku informāciju viņš nesniedza.

Amatus pametīšot arī Sumu, Dņipropetrovskas, Zaporižjas un Hersonas apgabalu kara administrāciju vadītāji, vēstīja Ukrainas laikraksts "Ukrainska pravda".

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu