Jaunais Mac pārsteidz ar jaudīgām M2, M2 Pro un M2 Max mikroshēmām un veiktspēju

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Apple gadu sācis ar satriecošām ziņām – tirgū laisti vēl ātrāki premium MacBook Pro portatīvie datori un Mac mini. Nākamās paaudzes mikroshēmas ir būtiski pārveidojušas un uzlabojušas šo viedierīču iespējas – palielināta jauda un energoefektivitāte pacels lietotāju produktivitāti un radošumu vēl nebijušā līmenī.

“Jaunās ierīces ļauj profesionāļiem vēl vairāk paplašināt savas robežas – MacBook Pro tagad nodrošina iespējas, par kurām mēs līdz šim neesam pat iztēlojušies, ka to varētu spēt portatīvie datori. Ātrāka veiktspēja, uzlaboti savienojumi un ilgāks akumulatora darbības laiks pārveidos profesionālo darbu jebkurā jomā, sākot no mākslas un beidzot ar zinātni un lietotņu izstrādi,” saka sertificēts Apple sistēmu inženieris Andrejs Mihailovs.

Jauda un veiktspēja sasniedz nepieredzētus augstumus

Apple prezentējis 14 un 16 collu MacBook Pro portatīvos datorus ar nākamās paaudzes M2 Pro un M2 Max mikroshēmām, kas nodrošina vēl efektīvāku enerģijas patēriņu un ilgāku akumulatora darbības laiku. Jaunā 16 collu modeļa akumulatora darbības laiks ir līdz 22 stundām. Turklāt MacBook Pro saglabā savu veiktspēju gan tad, kad tas ir pievienots strāvas avotam, gan izmantojot akumulatoru.

Katru modeli pēc izvēles iespējams konfigurēt ar M2 Pro vai M2 Max - abas mikroshēmas piedāvā vairāk kodolu un daudz vairāk atmiņas nekā iepriekšējās paaudzes. M2 Pro atbalsta līdz 32 GB RAM ar līdz 12 kodolu CPU un līdz 19 kodolu GPU, kas krasi palielina grafikas veiktspēju, strādājot vai spēlējot videospēles.

M2 Max izstrādāts tā, lai palīdzētu profesionāļiem pārsniegt viņu radošuma robežas, un tas atbalsta līdz pat 96 GB RAM, turklāt tajā ir tikpat daudz CPU kodolu kā M2 Pro. Taču šim modelim ir dubultojies atmiņas joslas platums, līdz pat trīs reizēm vairāk pievienotās atmiņas un līdz 38 kodolu GPU. Tas ļauj ģenerēt ļoti sarežģītus efektus un izveidot izcilus 3D attēlus.

Abu mikroshēmu Neural Engine tagad ir par 40% ātrāks, kas paātrina mašīnmācīšanās uzdevumus. Jaunās mikroshēmas nodrošina vēl nebijušu profesionālu portatīvā datora veiktspēju - jūs varat netraucēti izmantot jaunākās grafiskā dizaina lietotnes, izveidot un rediģēt augstākās kvalitātes videoklipus vai spēlēt videospēles ar intensīvu grafiku.

Plašas piekļuves iespējas

Lai nodrošinātu vēl labāku savienojamību, jaunais MacBook Pro atbalsta Wi-Fi 6E, kas ir līdz pat divām reizēm ātrāks nekā iepriekšējās paaudzes priekštecis. Uzlabotajam MacBook Pro ir pilnveidots HDMI savienojums, kas pirmo reizi atbalsta 8K video izšķirtspēju un līdz pat 60 Hz video atsvaidzes intensitāti. Jaunajam modelim ir arī trīs Thunderbolt 4 savienotāji, SDXC karšu nolasītājs un MagSafe 3 uzlāde.

Tāpat kā visās Apple ierīcēs, liela uzmanība tiek pievērsta drošībai, lai aizsargātu lietotāja personas datus. Failu šifrēšana, sistēmā iegulti drošības līdzekļi, droši maksājumi ar Apple Pay, Touch ID drošai atbloķēšanai un maksājumiem – tie ir tikai daži veidi, kā nodrošināt, lai jūsu privātā informācija būtu redzama tikai jums.

Nevainojams attēls un skaņa

Īpaši profesionālās MacBook Pro funkcijas ir papildinātas ar Liquid Retina XDR displeju, kas nodrošina iespaidīgus akcentus, neticamas detaļas un spilgtas un reālistiskas krāsas. Jauno ierīču displejiem ir profesionāli HDR krāsu korekcijas, fotogrāfiju, dizaina un drukāšanas režīmi.

Ar Apple premium ProMotion tehnoloģiju viss darbojas ārkārtīgi gludi un ātri - tā automātiski pielāgojas satura kustībai ar video atsvaidzes intensitāti līdz 120 Hz.

Video un konferenču zvanos ar MacBook Pro jūs izskatīsieties un izklausīsieties nevainojami, pateicoties 1080 pikseļu FaceTime HD kamerai ar plašu diafragmas atvērumu. Skaņas kvalitāti nodrošina 6 skaļruņu audio sistēma un studijas kvalitātes mikrofoni.

Līdz šim labākais Mac mini

Apple arī iepazīstinājis ar jauno Mac mini ar M2 un M2 Pro mikroshēmām – šī nākamās paaudzes ierīce nodrošina augstāku veiktspēju un vislabāko energoefektivitāti. M2 ļauj jums izveidot iespaidīgas prezentācijas un baudīt aizraujošas spēles, un M2 Pro bez piepūles tiek galā ar tādiem izaicinošiem uzdevumiem kā 8K ProRes video rediģēšana.

Mac mini ar M2 aprīkots ar 8 kodolu CPU, kā arī 10 kodolu GPU, tāpēc ikdienas uzdevumi, sākot no lietotņu palaišanas un beidzot ar tīmekļa pārlūkošanu, tiks veikti zibenīgi. Kombinētā atmiņa līdz 25 GB un atmiņas joslas platums 100 GB/sekundē ļaus rediģēt attēlus programmā Adobe Photoshop par 50% ātrāk.

Tikmēr pirmo reizi Mac mini integrētais profesionāla līmeņa M2 Pro paceļ to pavisam citā līmenī –mikroshēmai ir līdz 12 kodolu CPU un līdz 19 kodolu GPU, divreiz lielāks joslas platums nekā M2 un 32 GB kombinētās atmiņas. Jaunā tehnoloģija pirmo reizi Mac mini nodrošina profesionāla līmeņa veiktspēju, kas iepriekš tik kompaktā dizainā nebija iedomājama.

Mac mini un jaunākais savienojuma standarts

Jaunajām ierīcēm ir arī uzlaboti savienojumi – M2 ir līdz pat diviem displeju atbalstiem un diviem Thunderbolt 4 savienotājiem, bet M2 Pro ir četri Thunderbolt 4 savienotāji, kas spēj vienlaikus atbalstīt līdz trim displejiem un vienu 8K displeju. Abi modeļi ir aprīkoti ar diviem USB-A un Gigabit Ethernet savienotājiem un uzlabotu austiņu ligzdu.

Mac mini ir aprīkots ar Flash ātro krātuvi - līdz pat 8 TB SSD visām fotoattēlu un video galerijām, failiem un lietotnēm – tā ir pat četras reizes lielāka ietilpība nekā iepriekšējai paaudzei. Šajos uzlabotajos modeļos ir arī jaunākais savienojamības standarts Wi-Fi 6E, kas nodrošina līdz pat divām reizēm ātrāku joslas platumu. Ar Studio Display un Magic piederumiem Mac mini nodrošina fenomenālu darbvirsmas pieredzi, kas ir pielāgojama jebkurai darbvietai.

macOS Ventura vēl labākai pieredzei

Jaunajos MacBook Pro un Mac mini ir viena no pasaulē vismodernākajām datoru operētājsistēmām macOS Ventura. Tā ir izstrādāta, lai pilnībā izmantotu nākamās paaudzes Apple mikroshēmas – milzīgu veiktspēju, neticamu akumulatora darbības laiku, labākās drošības funkcijas un lielāko Mac lietotņu kolekciju.

macOS Ventura piedāvā vēl ātrāku piekļuvi lietotnēm, sākot no Microsoft 365 un Adobe Creative Cloud līdz Zoom. Tajā ir vairāk nekā 15 000 optimizētu lietotņu, spraudņu un jaudīgu jaunu macOS funkciju, piemēram, Stage Manager, kas automātiski sakārto lietotnes un logus, lai lietotāji varētu koncentrēties darba izpildei.

Uzlabotas Messages un Mail lietotnes, kā arī pasaulē ātrākā Mac pārlūkprogramma Safari paver nākotni bez parolēm. Jaudīgi atjauninājumi, piemēram, Continuity Camera pievieno videokonferenču funkcijas jebkuram Mac datoram, tostarp Desk View, Center Stage vai Studio Light. Uzlabotajām ierīcēm ir arī Handoff funkcija, kas ļauj lietotājiem sākt Facetime zvanu iPhone vai iPad un nemanāmi pārsūtīt to uz Mac datoru vai otrādi.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu