Krievija taisās mobilizēt vēl 200 000 cilvēku, apgalvo CNN (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Krievijas diktators Vladimirs Putins izskatot iespēju sarīkot vēl vienu mobilizācijas vilni, kura gaitā armijā tiktu iesaukti vēl 200 000 cilvēku, otrdien ziņoja ASV raidsabiedrība CNN, atsaucoties uz rietumvalstu amatpersonām, kuras informētas par attiecīgiem izlūkdienestu datiem.

Informācijas avoti norādījuši, ka jaunākais mobilizācijas vilnis būšot klusāks par iepriekšējo, kas tika izsludināts septembra beigās.

Avoti arī norāda, ka Putins vēl neesot pieņēmis galīgo lēmumu par jaunu mobilizāciju, jo viņš, visticamāk, bažījoties par sabiedrības reakciju un negatīvajām ekonomiskajām sekām, kas sekotu šādam solim. 

Uz CNN vēstīto jau reaģējis Kremlis, apgalvojot, ka informācija par plānoto jauno mobilizācijas vilni neesot patiesība.  

Pagājušā gada beigās un šā gada sākumā Ukrainas varas iestādes vairākas reizes apgalvoja, ka Krievija gatavo jaunu mobilizācijas vilni, kas paredz iesaukt armijā vēl 500 000 cilvēku. 

Mobilizācija ar attiecīgu Putina rīkojumu tika izsludināta septembra beigās. Novembra sākumā varas iestādes, tostarp arī pats Putins, paziņoja, ka mobilizācija esot noslēgusies, lai gan nekādu oficiālu dokumentu, kas to apstiprinātu, joprojām nav.

Kopš tā laika regulāri izskanējusi informācija, ka varas iestādes gatavo jaunu apjomīgu mobilizācijas vilni.

Šomēnes Kremlis vairākas reizes atzina, ka rīkojums par mobilizāciju joprojām darbojoties. Kremlis apgalvo, ka rīkojums joprojām ir spēkā, tāpēc ka tas ietverot citus pasākumus.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu