Krievijas iedzīvotāji nelegāli turpina lejuplādēt "nīsto Rietumu" veidotās filmas (6)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Krievijas iedzīvotāji arvien biežāk izmanto nelegālas metodes, lai lejuplādētu un skatītos “naidīgo Rietumvalstu” veidotās filmas un seriālus, vēsta “The Moscow Times”.

Tiek norādīts, ka 22. janvārī vien Krievijas iedzīvotāji lejupielādējuši filmu “Avatars 2” teju 169 tūkstošus reižu. Otrajā vietā “Runcis zābakos 2: pēdējā vēlēšanās” (167 tūkstoši reižu). Statistika neņem vērā skatījumu skaitu pirātiskajos tīmekļa kinoteātros, jo tie neizmanto torrentu tehnoloģiju.

Popularitāti saglabā “Betmens” (27 tūkstoši lejupielāžu dienā), lai gan kopš pirmizrādes ir pagājuši jau 11 mēneši. Tāpat Krievijas iedzīvotāji aktīvi turpina lejupielādēt daudzas citas “ienaidnieku” filmas, kā “Top Gun: Maverick”.

Visas Holivudas filmas oficiāli Krievijā nevar tikt izrādītas, jo lielākās kinokompānijas “Universal”, “Warner Bros”, “Sony”, “Dysney” un “Paramount” liegušas izrādīt savas filmas Krievijā. Tāpat ar Krievijas kinoteātriem sadarbību pārtraukuši “BBC Studios”, “Discovery” un “Netflix”. Liegums izrādīt Rietumu filmas Krievijā attiecas ne tikai uz kinoteātriem, bet arī straumēšanas pakalpojumiem.

Tieši tādēļ Krievijā pieaugusi “Android” un “Windows” lietotņu popularitāte, kas ļauj skatīties filmu pirātiskās versijas, bet atsevišķi kinoteātri izdomājuši interesantu veidu, kā tomēr rādīt Rietumvalstu filmas. Oficiāli biļetes jāpērk uz kādu Krievijas īsfilmu, taču realitātē reklāmu vietā pirms seansa tiek izrādīta kāda Holivudas filma.

Salīdzinot ar 2022. gadu, pirātisma apjoms Krievijā pieaudzis divas reizes. Ārvalstu kino aiziešana no Krievijas nav ietekmējusi Krievijas iedzīvotāju vēlmi sekot līdzi Holivudas kino – cilvēki turpina meklēt (un atrod) informāciju par jaunākajām filmām.

Tiek skaidrots, ka pirātisms Krievijā ir izplatīts arī attiecībā uz pašmāju filmām, jo Krievijas iedzīvotāji nereti vēlas ekonomēt un nedoties uz kinoteātri, tā vietā nelegāli lejupielādēt filmu un skatīties to mājās.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu