Video ⟩ Melburnas policija aiztur Z simbolikas nēsātāju, bet viņš ir Zorans... (19)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Melburnas policija trešdien pēc sezonas pirmā "Grand Slam" tenisa turnīra "Australian Open" spēles aizturējusi cilvēku, kurš tribīnēs atradās ar milzīgu Z burtu uz T krekla.

Vīrietis atradās tribīnēs starp serbu līdzjutējiem, kuri atbalstīja Novaku Džokoviču ceturtdaļfināla spēlē pret neitrālo sportistu Andreju Rubļovu, kurš ATP rangā ieņem sesto vietu.

ATP ranga 5. rakete Džokovičs izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 6-1, 6-2, 6-4 un jau 10. reizi iekļuva prestižo sacensību pusfinālā. 

"Tennis Australia" jau turnīra pirmajās dienās aizliedza Krievijas un Baltkrievijas karogu demonstrēšanu Austrālijas atklātajā čempionātā, bet vairāki cilvēki Krievijas karogus vicināja ārpus Roda Leivera arēnas. Četri no viņiem tika aizturēti, jo draudējuši apsargiem. 

Viens no aizturētajiem demonstrēja Krievijas karogu, uz kura redzams Krievijas diktators Vladimirs Putins

Līdzjutējiem spēļu laikā ir aizliegts demonstrēt arī jebkāda cita veida Krieviju un Baltkrieviju atbalstošu simboliku. "Australian Open" organizatori paziņoja, ka cieši sadarbojas ar policiju, lai nodrošinātu šo pasākumu izpildi, kā arī vispārējo drošību.

Džokoviča un Rubļova mača laikā TV kameras piesaistīja kāds līdzjutējs, kurš bija ģērbies T kreklā, uz kura milzīgs Z burts, kas zināms kā Krievijas armijas simbols karā ar Ukrainu. Policija vīrieti aizturēja, un tad atklājās, ka viņš ir ASV pilsonis Zorans Pavlovičs. 

"Es viņiem uzreiz pateicu, ka mani sauc Zorans un ka esmu pazīstams ar T krekliem ar Z burtu. Es viņiem uzrādīju dokumentus, un policija man pieklājīgi atvainojās un atlaida," Serbijas izdevums "Kurir" citē viņa izteikumus. "Es esmu ASV pilsonis, man nekad nav bijušas problēmas, lai kur es arī atrastos."

Pie Roda Leivera stadiona pie serbu un krievu līdzjutējiem bija devies arī Džokoviča tēvs Srdjans Džokovičs, kurš kopīgi ar viņiem fotografējās. Džokovičs vecākais vienā brīdī serbu valodā arī sacīja: "Lai dzīvo krievi!"

Srdjans uzturējās kopā ar cilvēku, kuram uz krekla vēstīts: "Kur mēs, tur Krievija". Šis cilvēks bija tas, kurš vicināja Krievijas karogu, uz kura attēlots Putins. 

Turpat redzams arī, kā viens no atbalstītājiem vicina tā sauktās Doneckas tautas republikas (DNR) karogu. 

Kā vēsta "Daily Mail", turnīra rīkotāji vērsušies pie serba komandas un ģimenes ar aicinājumu atturēties no politiskiem saukļiem.

Tikmēr "The Guardian" ziņo, ka policija trešdienas vakarā izraidījusi četrus vīriešus no Melburnas parka kompleksa, kur notiek turnīrs, jo viņi uz arēnas kāpnēm skandējuši prokrieviskus un Putinu atbalstošus saukļus.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu